BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memur-Sen'den 3600 ek gösterge için flaş açıklama

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda yürüttükleri çalışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Yalçın, "3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda bir memnuniyet üretmek, adaletli bir çerçeve meydana getirebilmek için kendi cephemizden katkı sunmuş olacağız" dedi.

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen teşkilat buluşması toplantısında yaptığı konuşmada, 30 yıllık tarihin destansı mücadelelerle dolu olduğunu belirterek, "Anadolu'da kabul görmüş değerleri baş tacı ettik, milletle kavga etmedik. 30 yıllık mücadelemizde halkımıza şaşı bakmadık, inancını karşımıza almadık" dedi.

Ek gösterge ve sözleşmeler
Bakanlıkla 3600 ek gösterge konusunu da görüştüklerini belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"İkinci toplantıyı bitirdik, üçüncü toplantımız 10 Mayıs'ta gerçekleşecek. O zamana kadar 12 ayrı bakanlıkla bir araya gelme süreci olacak. Bu süreçte hizmet kollarımıza ilişkin teknik ekiplerimiz Çalışma Genel Müdürlüğü ile bir araya gelecek.

3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda bir memnuniyet üretmek, adaletli bir çerçeve meydana getirebilmek için kendi cephemizden katkı sunmuş olacağız. Sözleşmeler konusu da "Sözleşmeli', 'süreli sözleşmeli', 'kadrolu' gibi farklı istihdam türleri, kamudaki çalışma barışını zorluyor ve bozuyor. Dolaysıyla insanların da iç huzuru bozuluyor. Nihayetinde son toplu sözleşmede sözleşmeliler konusunu, sözleşmeliye kadro talebimizin 2022 yılında çalışılıp tamamlanması konusunda bir masa kararı aldık. Çalışmanın tamamlanması için Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı ile görüşmeler devam ediyor. Bunun için de iddialıyız kararlıyız.” ifadesini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
3600 ek gösterge bombası! Kimlerin ikramiyesi 50 bin lira artacak? İşte 3600 ek gösterge alacak meslekler
Foto Galeri 3600 ek gösterge bombası! Kimlerin ikramiyesi 50 bin lira artacak? İşte 3600 ek gösterge alacak meslekler Galeriye Gözat