BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek'ten Cemaat pişmanlığı

Ahmet Hakan'a konuşan Melih Gökçek, Cemaat'e hayır için verdiği parseller nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

Abone ol

Cemaate hayır için verdiği parseller nedeniyle pişman olduğunu söyleyen Gökçek, parselleri şahıslarına alanlar olduğunu belirtti.

‘Parsel parsel’ işine ne diyor? Bülent Arınç hakkında neden konuşmuyor? Cemaat’e yaptığı iyilikler nedeniyle pişman mı? 2019’da da aday olacak mı? Neden sürekli CHP ile uğraşıyor? Ankapark'ın son durumu ne?

Merak edilenleri Ahmet Hakan sordu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek yanıtladı.

CHP İLE NİYE UĞRAŞIYOR?

-Ben bir kültürden, bir inanç yapısından geliyorum. Bir idealim var, değerlerim var. Bu değerlerime saldırana saldırırım arkadaş. Bunlar her dönemde güçleri nispetinde zulmederler. Örnek veriyorum: Daha dün başörtüsü, imam hatip dedin mi hopluyorlardı.

Hoplamıyorlar çünkü takatleri yok. Bir şey daha söyleyeyim: Ben günahkâr bir insanım. Rabbime gittiğimde hesap vereceğim. Diyeceğim ki “Ya Rabbi, CHP’ye yaptıklarımın yüzü hürmetine beni affeyle.”

CEMAAT'E VERİLEN PARSELLER BU NEDENLE PİŞMAN MISINIZ?

-Tabii pişmanım. Pişmanım ama ben yaptığım işin hayır işi olduğuna inanıyorum. Karşındakinin yanlışlığını bilmeden ona yardım etmek aldatılmış olmaktır. Ama bu durum aslında onların kendilerini aldatmasıdır. Allah katında aldatamaz ki! Ben Allah rızası için yardım ediyorum. Onlar da Allah rızası için diyorlardı ama şahısları için suiistimal etmişler. Hesabını Allah’a verecekler.

ŞAHISLARINA MI ALMIŞLAR?

-Evet... Şahıslarına alanlar da var maalesef. Bu benim tespitim. Daha sonra o gözle baktığım zaman şahısları için de alanlar olduğunu biliyorum. İspat et dersen çok zor ama olduğunu biliyorum. Biz adama hayır işi için veriyoruz ama o hayır işini başka iş için suiistimal ediyor.

2019'DA ADAY OLABİLİRİM

-Bizde 3 dönem kuralı var. Ben 5 dönemdir başkanım. Bunun üç dönemi AK Parti... Dolayısıyla AK Parti’de 3’üncü dönemimi doldurmuş oluyorum. Eğer bu kural devam ederse... Aday olmam mümkün değil. Ama devam etmezse... O zaman bakarız.

PARSEL SÖZÜ ÇARPITILIYOR

-Bunun ne anlama geldiğini Bülent Arınç, pek çok TV programında anlattı. “Benim kastım Melih Gökçek’in Paralel Yapı’ya sağlamış olduğu destektir” dedi. “Ben destek sağladım tamam ama Melih de sağladı” anlamında kullanılan bir söz bu. “Parsel parsel verildi” derken Ankara’daki parselleri birilerine bedava verdiğimiz anlamında söylemiyor. Zaten böyle bir durum söz konusu olamaz. Adam getiriyor planı, plana göre yurt istiyor, okul istiyor, bunu belediye meclisinden geçiriyoruz... Biz sadece Paralel Yapı’ya mı sağladık bu imkânı? Hayır! Hangi hayır kuruluşu gelse ben her türlü desteği yasal sınırlar içinde olmak üzere verdim, veririm.

ÇANKAYA BELEDİYESİ PARSEL PARSEL SATIYOR

-Sizin programınızda da görüldü. Kılıçdaroğlu, sanki ben Ankara’yı birilerine parsel parsel satmışım gibi bir hava veriyor ve devamlı bu konuyu işliyor. Bu konuda inanılmaz hainlik yapıyorlar. İzmir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi... Hepsinin sattığı sayısız arsa var. Parsel parsel satmaksa... Onlarınki de satış. Belediye arsa satar, bütçesine ek imkân temin eder. Bundan doğal bir şey olmaz.

ANKAPARK'IN SON DURUMU

-DEV projenin yüzde 75’ini tamamlandık. Ağustosta bitirmeyi planlıyorum. Ama eylüle kalabilir.
-ANKAPARK, Marmaray’dan sonra Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı. Park 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alanda yer alıyor.
-ANKAPARK, dünyanın en büyük tema parkı olacak. En çok oyuncak bulunan park olacak. Dünyanın en büyük su oyunları alanından birisi bu parkta olacak. Dünyanın en büyük dinozoru bu parkta olacak. Dünyada en çok rollercoster olan park olacak.
-Bir günde 50 bin kişi gezebilecek. Önümüzdeki 23 Nisan’da ya da 19 Mayıs’ta bir günlüğüne vatandaşın ücretsiz olarak gezmesini sağlayacağım.
-ANKAPARK’ı özel sektöre vermek istiyoruz. En az 30 yıllığına... Bunun iki nedeni var: Birincisi oyuncakların canlılığını koruması ve yenilenmesinin sağlanması gerekiyor. İkincisi uluslararası bir kuruluşa vermek istiyoruz, tanıtım açısından.
-ANKAPARK’ın çevresine oteller yapılacak.
-ANKAPARK’ın son halini gören yerli yabancı istisnasız şoke olup gidiyorlar.
-ANKAPARK, Disneyland’a beş basar. Orada 68 tane oyuncak var, bizde 1217 oyuncak var. Bizim bilgisayar oyunlarımızın bulunduğu bölümün daha küçüğü Amerika’da var, girişi 42 dolar.

ARINÇ HAKKINDA KONUŞMAM

-Ben Bülent Arınç ile ilgili kanaatlerimi hiç kimse konuşmazken söyledim. Artık konuşmam. Başbakan’a verilmiş bir sözüm var. “Arınç’la ilgili konuşmayacağım” dedim. O sözümü tutuyorum.