BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
HABER /  GÜNCEL

Şıklaroğlu'na suikast davasından beraat

İşadamı Cengiz Şıklaroğlu, Rusya'da yargılandığı davalardan beraat etti. Atatürk Havalimanı'nda sevenleri tarafından karşılanan Şıklaroğlu, hakkındaki iddialara sert çıktı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'a mesaj gönderdi.

Abone ol

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’a yönelik suikastte azmettirici iddiasıyla Rusya’da yargılanan işadamı Cengiz Şıklaroğlu, beraat etti. Havalimanında sevenleri tarafından karşılanan Şıklaroğlu, hakkındaki iddialara sert çıktı.

2004 yılında gerçekleşen Beslan Rehine Krizi başta olmak üzere, çok sayıda davayla birlikte Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’a yönelik suikastte azmettirici iddiasıyla Rusya’da yargılanan işadamı Cengiz Şıklaroğlu, berat etmesinin ardından Türkiye’ye geldi. Cengiz Şıklaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda sevenleri tarafından karşılandı.

"ONA ŞAH DAMARINDAN DAHA YAKINIZ"

Atatürk Havalimanı'nda kendisini bekleyen gazetecilere açıklama yapan Cengiz Şıklaroğlu, “Bizim bir davamız var. Allah uğruna yaptığımız. Sürekli çektiğimiz acılar bizi bir yere getirdi. Bundan on sene önce işkence çektiğim yerde yargılanarak berat aldım. Artık bir suç örgütü lideri olarak değil,bayrak altında hizmet etmiş askeri bir birliğin komutanı olarak tarihe gececeğiz. Ben ve 171 tane kardeşim, 171 tane dava arkadaşım kimseye biat etmedik. Dün Çeçenistan, bu gün Bayırbucak elimizin uzandığınca, gücümüzün yettiğince her an her yerde olacağız. Bizim kuklalarla, devlet piyonlarıyla işimiz yok. Bir suikast iddiası varmış, bir devlet başkanına adını bile söylemek istemiyorum. O zaten bunu çok iyi biliyor. Biz ona şah damarından daha yakınız. Yapmak isteseydik yapardık. Biz devlet düzeni bozmayız. Rabbimin affına sığınarak biz kendimizi Allah'ın askerleri olarak görüyoruz. Bu böylede devam edecek” dedi.

“BAYRAK ADI ALTINDA SAVAŞTIK”

Rusya’daki davanın 15 senedir sürdüğünü söyleyen Cengiz Şıklaroğlu, “Rusya’daki dava 2005’te başladı. 28 gün orada diplomatik dokunulmazlık sayesinde rahatladım. 11 seneden beri davam sürüyordu ve bitti. Suçlamalar askeri suç örgütü kurmak, terör örgütü liderliği yapmak. Ama bunların hepsi boş. Biz sadece Allah için hizmet verdik. Bayrak adı altında savaştık. Bizi başka bir şekilde durduramayacaklardı. Üzerimize suç attılar” dedi.

Açıklamaların ardından sevenleriyle bol bol fotoğraf çektiren Cengiz Şıklaroğlu daha sonra Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı.