BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Rus politikacıdan Erdoğan itirafı!

Rusya Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Türkiye'nin PYD'ye yönelik başlattığı askeri operasyonu değerlendirdi. Puşkov, askeri adımın Türkiye ile Kürtler'i Suriye'de karşı karşıya getireceğini iddia etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus politikacıların kafasını karıştırdı. ABD'nin Suriye'deki tek dayanağı PYD'ye karşı müttefik olan görülen Türkiye'nin tavrına anlam veremediklerini söyleyen Rus politikacı Aleksey Puşkov, "Erdoğan bir çok konuda ön görülemez bir siyasetçi, bu konuda tahmin yürütmek zor" diye konuştu.

Türkiye'ye angajman gereği YPG mevzilerini vurması konusunda, Yunanistan'da konuşan Puşkov, Suriye'de Türkler ve Kürtler arasında askeri bir eylem başlayabilir yorumunda bulundu. ABD'nin Suriye topraklarındaki tek müttefiki olan YPG'ye karşı Türkiye'nin askeri operasyona başladığını hatırlatan Puşkov şöyle konuştu;

"Erdoğan, birçok konuda ön görülemez bir siyasetçi olduğu için tahmin yürütmek zor. Böyle bir askeri operasyonun nasıl yaşanacağını düşünmek zor çünkü bu durumda Türk askerleri ile Kürtler arasında askeri eylemlerin başlaması kaçınılmaz olacak, fakat Kürtler şu anda ABD'nin Suriye topraklarındaki ana ve neredeyse tek müttefikleri. Bu zaten ciddi olan durumu daha da zorlaştıracak" dedi.

''TÜRKİYE NATO'NUN GÜÇLÜ KİLİT KONUMUNDAKİ ÜLKESİ''

AB'nin Türkiye'ye etki etme imkanını yorumlayan Puşkov, Avrupa'nın Erdoğan ve Türkiye'ye yaklaşımının şüpheci olduğunu belirterek "Avrupa'nın bazı ülkeleri açık açık Türkiye'nin hiçbir zaman AB üyesi olmayacağını söylüyor. Özellikle Paris bunu söyledi" diye konuştu.