BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  GÜNCEL

Büyükelçi Çevik'ten flaş BM açıklaması

BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, Türkiye'nin PYD mevzilerine yönelik başlattığı top atışları konusunda BM Güvenlik Konseyi'nin herhangi bir kararı olmadığını söyledi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Türkiye'nin PYD mevzilerine ilişkin bir kararının olmadığı açıklandı. Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik,  konsey üyelerinin 15'i birden 'Konsey'in pozisyonu budur' diye kurumsal bir karar alınmadığını söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın talebi üzerine Türkiye'nin PYD mevzilerine top atışı konusu ele alınmış, kapalı oturumun ardından Konsey'in şubat ayı başkanı ve Venezuela'nın BM Daimi Temsilcisi Rafael Ramirez Carreno, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konsey üyelerinin Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine yönelik bombalamalarından endişe duyduğunu söylemişti.

"BM'NİN TÜRKİYE KARARI YOK"

Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Büyükelçi Halit Çevik, Konsey'de ortak bir karar alınmadığını öğrendiklerini söyledi. Suriye konusunda konseyde herkesin ayrı ayrı düşüncelerini ifade ettiğini ifade eden Çevik, "Ama Konsey üyeleri, 15'i birden 'Konsey'in pozisyonu budur' diye kurumsal bir karar almamış vaziyette" diye konuştu.

Çevik, BM Güvenlik Konseyi'nin "karar (resolution), başkanlık bildirisi (presidential statement), basın bildirisi (press statement) ve basına açıklama (element to press)" şeklinde kararlar aldığını ve bunların farklı ağırlıkları olduğunu belirterek, bugünkü açıklamanın bu kategorilerden hiç birisine girmediğini vurguladı.