BIST 10.267
DOLAR 32,21
EURO 34,79
ALTIN 2.411,91
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Melih Gökçek bakan oluyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğundan sonunda kalkacak. İddiaya göre de bakan olacak. Ne bakanı derseniz...

Abone ol

AK parti'de yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla sürerken en büyük sürprizin Ankara'da yaşanacağı söyleniyor.

Rotahaber'den Ahmet Memiş'in haberine göre 20 yıldır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek, bu seçimlerde aday yapılmayacak.

ULAŞTIRMA BAKANI OLACAK

Gökçek belediye Başkanlığı yerine yapılacak kabine revizyonunda dışarıdan bakan olarak atanacak. Erdoğan'ın kabinede Gökçek için düşündüğü koltuk ise İzmir'den aday olmasına kesin gözüyle bakılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın koltuğu.

Son anda bir değişiklik olmazsa önümüzdeki günlerde yapılacak kabine revizyonunda Gökçek, Ulaştırma Bakanı olacak.

Erdoğan'ın bu kararı almasının altında Gökçek'in başarısızlığı yatmıyor. Tam tersine Erdoğan, Gökçek'in Ankara'da AK Parti'ye kazandırdığı oy potansiyelini başka bir isimle değerlendirmeyi planlarken, Gökçek'i de bakanlık koltuğuyla ödüllendirmeyi düşünüyor.

MUHALİF SESLER KISILACAK

Başbakan Erdoğan bu şekilde, özellikle ODTÜ'de yaşananların ardından Gökçek'e karşı parti içinde yükselen muhalif sesleri de kısmayı hedefliyor.

Erdoğan, Gökçek'in Ulaştırma Bakanı yapılmasının ardından Ankara adayı yapılacak ismi ise belirlemesine rağmen sır gibi saklıyor.