BIST 9.717
DOLAR 32,60
EURO 35,02
ALTIN 2.451,69
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Yavuz 46 yaşında vefat etti! HÜDA-Par'ın genel başkan yardımcısıydı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Mehmet Yavuz'un cenazesi Kahta ilçesinden kaldırıldı. Yavuz twitter hesabına 'kefen provası' deyip bir görselini sabitlemişti.

Abone ol

6 aydır Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde kemoterapi tedavisi gören Mehmet Yavuz, dün gece saat 01.00 sıralarında vefat etti. 46 yaşında hayata veda eden Mehmet Yavuz, memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde toprağa verildi.

Yavuz'un naaşı, cuma namazını müteakip Celaleddin Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlık'ta defnedildi. Cenaze namazına HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Muhammed Fatih Toprak ve Yakup Taş ile partililer ve çok sayıda kişi katıldı.

Yavuz'un bir böbreği alınmıştı

2017 yılında rahatsızlığı ortaya çıkan Mehmet Yavuz'un bir böbreği alınmıştı. Hastanede kanser teşhisi konulan ve yoğun bir tedavi süreci geçiren Mehmet Yavuz'a, kemoterapi uygulanıyordu. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda kısa süreliğine taburcu olan Mehmet Yavuz, durumu ağırlaşınca yeniden Dicle Üniversitesi (DÜ) Onkoloji Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 

Yavuz'un cenazesi, Kahta ilçesindeki Merkez Celaladdin Camisi'nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlık'ta defnedildi.

Mehmet Yavuz : Kefen provası
Yavuz'un sosyal medya hesabına "kefen provası" olarak nitelediği bu paylaşımı sabitlemişti.

HÜDA PAR'dan yapılan açıklamada, "Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Yavuz tedavi gördüğü hastanede dar-ı bekaya irtihal etmiştir. Rabbimiz değerli başkanımıza gani gani rahmet etsin. Onu cennetiyle mükafatlandırsın ve çok sevdiği Peygamberimize komşu yapsın. Âmin, âmin, âmin" denildi.

Mehmet Yavuz kimdir neden hapis yatmıştı?

1973 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğan Yavuz, ilk öğrenimini Kahta Atatürk İlkokulu'nda, Ortaöğretim ve Liseyi ise Kahta İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Daha sonra Konya Selçuklu Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olan Yavuz, bir süre öğretmenlik yaptı.

Mehmet Yavuz, 2000'li yıllarda hakkındaki soruşturmalar sonucu 2 yıl cezaevinde yattı.  HÜDA PAR ile siyaset hayatına başlayan Mehmet Yavuz, Genel Başkan Vekilliği ve HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevini yürütüyordu. Mehmet Yavuz'un biri erkek 3'ü kız 4 çocuğu vardı.