BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mehmet Akif Ersoy Beyoğlu'nda anıldı

Beyoğlu Belediyesi, İstikla Marşı'nın kabulünün 89. yılı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy'un son günlerini geçirdiği Mısır Apartmanı'nın önünde bir tören düzenledi.

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 89. yılı dolayısıyla vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un son günlerini geçirdiği Mısır Apartmanı’nın önünde bir anma programı düzenledi.

Tam 89 yıl önce 12 Mart günü, Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve özgürlük savaşımını ölümsüzleştiren eşsiz yapıt İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, ulusal marş olarak kabul edildi. Beyoğlu Belediyesi ve Türk Yazarlar Birliği, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde şairin İstiklal Caddesi’nde son günlerini geçirdiği Mısır Apartmanı’nın önünde bir program düzenledi. Ersoy, için Mısır Apartmanı önünde bir sergi de ziyaretçilere açıldı.

Törene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra Beyoğlu Emniyet Müdürü Gökhan Özsavaş, Ak Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Dindarol, Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Mercan olmak üzere birçok yazar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı’nı ezbere okuma yarışmasında Beyoğlu birincisi olan Özel Zapyon Rum Lisesi 6. Sınıf öğrencisi Marina Sözde ise İstiklal Marşı’nı gözyaşları içerisinde okuyarak herkesi duygulandırdı.

Programda bir konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bugün, milli mücadelemizin destansı sembolü, bağımsızlığımızın asil simgesi İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 89. yıldönümü. Şanlı bayrağımızın tarihe geçmiş bir öyküsü var. İstiklal marşımız büyük bir derinliğe ve duyguya sahip. Bir milli marş olduğu kadar, geçmişte yaşananları hatırlamak ve anmak için yapılan bir saygı duruşu. Marşı söylerken, büyük bir iman gücü ve görülmemiş bir cesaretle kahramanca çarpışan Türk askerini hatırlar; özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini adeta kendi gözlerimizle izleriz. Bu sayede, azmimiz, inancımız perçinlenir, Enerjimiz tazelenir. İstiklal marşı, hepimizin ortak sesi. Bir dua gibi aklımızda tuttuğumuz, söyledikçe huzur dolduğumuz yüce bir eser. Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken Milli Marşımızı yazıldığı ilk günkü kadar heyecan ve coşkuyla söylüyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda tarih yazan, bağımsızlığımızı kazanan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz Türk şehitlerini de burada rahmetle anıyorum. İstiklal Marşımızın ülkemizdeki büyük istiklal ruhunu yaşatmaya ve bizlere anlatmaya devam edecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Demircan, İstiklal Marşı’nı okuyan Marina Sözde’ye de bir hediye takdim etti.