BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  DÜNYA

Meclis’te Kamer Genç tepkisi

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li vekil Kamer Genç’e tepki yağdı.<br/>TBMM Genel Kurulu’nda Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından yönetilen...

Abone ol

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li vekil Kamer Genç’e tepki yağdı.
TBMM Genel Kurulu’nda Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından yönetilen oturum, gündem dışı söz alan milletvekillerinin konuşmasıyla başladı. AK Partili kadın milletvekilleri, AK Parti grubunun ön sıralarındaki yerlerini aldılar. Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Japon Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyona Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik tavrı ile damgasını vuran Kamer Genç’e tepki gösterdi. Kamer Genç’in seviyesiz olduğunu söyleyen Aydın, “Seviyesiz ve dengesizce söylemlerde bulunan Kamer Genç her zamanki gibi haddini aşmıştır. Dün artık Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını aşarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni Japonya Büyükelçiliği’nde rezil etmiştir. Nezaket ve görgü kurallarını çiğneyerek ülkemizin imajını zedeleyen ve aynı zamanda kadına yönelik şiddet ve nefret içerikli sözler sarf eden bu kişiyi en şiddetli şekilde kınıyoruz ve milletimize şikayet ediyoruz. CHP Grubu’nu da ahlaktan ve edepten yoksun malum milletvekili ile ilgili işlem yapmaya devam ediyoruz. Milletvekili dokunulmazlığının arkasına sığınarak her türlü hakareti, saldırıyı, seviyesizliği kendisine meşru gören bu arkadaşla ilgili CHP Grubu’ndan en azından disiplin işlemini başlatmalarını bekliyoruz. Bunun takipçisi olacağız” dedi.

"MÜMKÜN DEĞİL"
TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da konuya ilişkin bir açıklama yaparak, “2 gün önce Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü yaşadık. Bu parlamentoda bulunan herkes çeşitli platformlarda kadına ve insana yönelik şiddeti protesto ettik. Kadına şiddet sadece kaba kuvvetle olmaz. Sözlü olarak ta şiddet gerçekleşebilir. Bir parlamento üyesinin öncelikli olarak bir kadına ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın eşine yapmış olduğu şiddeti içeren tavrını bir kadın başkanvekili olarak ve Başkanımız adına ve divan olarak kabul etmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

GERGİN ANLAR
Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, öğretmenler üzerinden hükümeti eleştirince AK Parti sıralarından tepki gördü. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Ayın, sataşma olduğu gerekçesi ile söz alarak, Serter’e tepki gösterdi. Yeniden söz alan Serter’in AK Parti sıralarına yönelik sözlerine özellikle ön sıralarda oturan AK Partili kadın milletvekilleri tepki gösterdi. Tartışmaların artması üzerine Başkanvekili Bahçekapılı, milletvekillerini uyardı.
(İHA)