BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,77
ALTIN 2.433,26
HABER /  DÜNYA

Saygı ve sevgi çerçevesinde konuştuk

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Batalla ile soyunma odasında saygı ve sevgi çerçevesinde konuştuklarını belirterek, “Futbolcunun ...

Abone ol

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Batalla ile soyunma odasında saygı ve sevgi çerçevesinde konuştuklarını belirterek, “Futbolcunun göstermiş olduğu ifadelerden sonra yönetimimiz gereken açıklamayı yaptı" dedi.
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında Batalla sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bursaspor Kulübü’nün bu kararı almasında Batalla’nın etkisinin olduğunu dile getiren Daum, "Başka bir alternatif yoktu. Biz birlikte iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Öyle bir durum yoktu. Benim kapım her zaman açıktır. Bu Batalla içinde böyle” dedi.
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Kasımpaşa karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Bunları Elazığ maçında yaparsak başarılı olacağımıza inanıyorum. Bunun üzerine koymamız gerekiyor. Belluschi, bu hafta bize katılacak ve onunla daha iyi oyun anlayışımız olacak. Pinto da uzun bir aradan sonra bize katıldı ve iyi bir maç çıkarttı. Bize gol bölgelerinde katkı sağlayacağını gösterdi. Geçmiş günlerde futbolcularımla tek tek görüştüm ve onlar bana Elazığ maçında her şeyini ortaya koyacağını söyledi. Her zaman zor durumda olduğunuzda oradan çıkmak için bir yol vardı. İdmanlarda bunu konuştuk ve çalıştık. Birlik ve beraberlik içerisinde bu olaydan pozitif olarak çıkmak istiyoruz. Benim için futbolcular açısından inanç, kendilerine ve takımlarına güvenmeleriyle birlikte taraftarın da takıma güvenmesidir” diye konuştu.

“KAPIMIZ BATALLA’YA AÇIK”
Daum, Batalla’nın kendisini eleştirilmesiyle ilgili sorulan bir soruya, detaya inmek istemediğini ifade ederek, “Çok şeyler konuşuldu. Futbolcunun göstermiş olduğu ifadelerden sonra yönetimimiz gereken açıklamayı yaptı. Batalla, Bursaspor Kulübü’nün bu kararı almasını zorladı. Başka bir alternatif yoktu. Her kimse bir problemin var olduğunu iddia ediyorsa, onun çözümü için katkı sağlamalıdır. Biz kesinlikle her futbolcumuza ve Batalla’yı saygıyla karşıladık. Her zaman bu saygıyı gösterdik. Birlikte çalıştığımızda iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Öyle bir durum yoktu. Benim kapım her zaman açıktır. Bu Batalla için de böyle. Benim için en önemlisi Bursaspor’un başarısıdır. Kim bu yönde Bursasporumuza katkı sağlamak için uğraşırsa ben ona kapımı açarım” cevabını verdi.

“BATALLA İLE KONUŞMAK İSTEDİM”
Batalla ile konuşmak istediğini belirten Daum, “Sivas maçından sonra soyunma odasında genel konuşma yaptık. Daha sonra ben onla görüştüm ve bir çözüm bulunamadı. Benim kapım her zaman açıktır. Tabi ki aynı dili konuşmadığımız takdirde sıkıntılar olabiliyor. Soyunma odasındaki konuşmamı İngilizce yaptım. Orada tercümede bir kusur olabilir. Ya da farklı algılanma olayı olabilir. Ama yine de gelip sorabilirsiniz. Bütün futbolcularıma bunu söylüyorum. Oradan bir şey anlamadığınız zaman gelip bana sorun. Bunu da Pablo ile arzuladım. Görüşmemizde bu konuda konuşmak istedim ama bu imkansızdı” diye konuştu.

“SOYUNMA ODASI MAHRUMİYET BÖLGESİDİR”
Daum, bir gazetecinin ‘Batalla ile soyunma odasında ne konuşuldu’ şeklindeki sorusunu, soyunma odasının özel olduğunu vurgulayarak, “Futbolcu ve teknik heyetin yatak odasıdır. Orada konuşulan orada kalır. Sadece şunu söylemeliyim, saygı çerçevesinde konuştuk. İdmanlarla ilgili ve genel şeyler konuşuyoruz. Sivasspor maçından sonra müsabaka ile ilgili düşüncelerimi söyledim. Bunu da herkes gördü ve onları konuştum. Bunlar da çok normal. İyi oynamadığımız maçtan sonra kritirize etmemiz normal. Bu benim işim” diye cevapladı.

“BATALLA BENİMLE VEDALAŞMADI”
Batalla’nın kendisiyle vedalaşıp vedalaşmadığı sorusunu Daum, şöyle yanıtladı: “Ben teknik direktörlük dönemimde tabi ki sıkıntılar yaşadım. Ama olan şeyler. Oynamayan, kadroya giremeyen, oyundan çıkan futbolcular oluyor. ‘Hoca senin bana karşı tavrın var’ diyor. Bazıları da kulübü değiştiriyor. Aile içerisinde problemler olabiliyor. Tabi daha sonra oturup konuşulur ve bir çözüm bulunulur. Problemli olaylar başıma geldi. Ama buradaki olay ilk defa benim başıma geldi. Batalla benimle vedalaşmadı.”

“BEN HER ZAMAN BİRLİKTE ÇÖZÜME HAZIRDIM”
Batalla hakkında fazla bir şey söylemeyeceğini ifade eden Daum, “Ben size bu konuda fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Senelerce burada teknik direktörlük yaptım. Burada çok futbolcularım oldu. Onlara sorabilirsiniz benim bu zamana kadar kime saygısızlığım oldu. Hata yaptıysam bana hatamın söylenmesi gerekir ve ben o hata üzerine konuşurum. Ben her zaman birlikte çözüm için hazırdım. Benim görevim teknik direktör olarak, oynadığımız hataları ve futbolu kritize etmek. Bunun arkasında kurumu düşünerek, işimi yapıyorum. Bursaspor Kulübü hepimizindir. Benim görevim de burada Bursaspor’a hizmet etmektir. Yakınımızda olan arkadaşlar bizi görüyor. Bu çalışmamızı sahaya yansıtalım. Çok iyi çalışmak eninde sonunda sonuçla endekslidir. 15 puan yetersiz ve istediğimiz puanları alamadık. O yüzden bizi kritirize edenler haklıdır. Biz daha iyi olmalıyız ve o yönden çalışmalıyız. Ben her zaman kulüp ve taraftar için sorumluluk almaya hazırım. Benim karakterimde terk edip gitme ve kaçmak yoktur. Böyle büyük futbolcunun yerini doldurmak kolay değil ve onun yerini transfer döneminde doldurmak çok zordur. Bize kısa dönemde iyi sonuçlar lazım. Transfer döneminde önemli ve doğru kararlar almak zorundayız” açıklamasını yaptı.

“BEN HATALIYSAM BATALLA’NIN BUNU SÖYLEMESİ GEREKİYOR”
Bir gazetecinin ‘Bu konuda benim vicdanım rahat diyebilir misiniz?’ sorusuna Daum, “Önce kendime sorarım, daha iyisini nasıl yapabilirdim. Böyle bir durumu engelleyebilir miydim yada görebilir miydim? İnanın hiçbir şey elimden gelmedi. Böyle bir şeyin olacağını tahmin etmiyordum. Her müsabakadan önce Pablo ile kısa görüşme yapardık. Eğer Batalla’ya bütün oynadığı maçlarda ya da yaşadığımız süreçte bir hata yaptıysam bunu bana söylemesi gerekiyor. Öyle bir şey yok. Ben 60 yaşındayım ve hayatımda çok şeyler gördüm. Ama buna rağmen ben hatasız değilim. Ama hatalıysam da o bana gösterilmeli” cevabını verdi.

“BATALA GİBİ BİR FUTBOLCU BULAMADIĞIMIZ ZAMAN SİSTEMİMİZ DE DEĞİŞEBİLİR”
Transfer döneminde bir sürü ismin geçtiğine değinen Daum, “İmza atıldığı zaman futbolcular hakkında konuşabilirim. Transfer çalışmalarımız hızla sürüyor. Bu mevki için transfer düşünmüyorduk. Mukavelesi uzatılmış ve Türk vatandaşlığı için girişimlerde bulunulacaktı. Kendi takımımız içinde bulunan durumdan nasıl yapabiliriz diye düşünmemiz gerekiyor. Belluschi ve Musa alternatiflerini göz önüne getirmemiz gerekiyor. Daha sonra transfer dönemimizde ne yapabileceğimize bakacağız. Batalla gibi bir futbolcu bulamadığımız zaman belki sistemimizi de değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

“SİSTEME OYUNCULARLA BİRLİKTE ÇÖZÜM BULDUK”
İlk Eskişehirspor maçında Batalla ile aralarında geçenleri anlatan Daum, “O dönemde sistem söz konusu değildi. Eskişehirspor maçından önce konuştuk. O maçta futbolcuları biraz daha defansif oynatmamız gerekiyordu. 4-1-4-1 şeklinde. Pablo’nun o sistemde biraz daha defansif görevi olurdu. Kendisi bana ‘Ben bu pozisyonda kesinlikle defansif görevini dolduramam. Başka futbolcular oynasın’ dedi. Ben de ona, ‘Sen bizim için önemli futbolcusun’ dedim. Daha sonra oyuncularla birlikte çözüm bulduk. O oynadığımız maçtaki sistemle daha sonraki maçlara da çıktık. Sistemde her hangi bir değişiklik olmadı” ifadelerini kullandı.

“OZAN HAZIR OLDUĞUNDA TAKIMLA BİRLİKTE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK”
Ozan İpek’in son durumu hakkında da bilgi veren Daum, rehabilitasyon çalışmalarının iyi gittiğini belirterek, “Futbolcumuza zaman baskısı yapmıyoruz. Futbolcumuz hazır olduğunda takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Umarım bu ikinci devrede gelişir. Uzun zaman oynamadığınız zaman maç kondisyonu sorunu vardır. O süreci de göz ardı etmemek gerekiyor” şeklinde konuştu.
(İHA)