BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kamer Genç ağız ishali olmuş!

Egemen Bağış, CHP Milletvekili Kamer Genç için, 'Adını bile ağzıma almak istemediğim, ağız ishali olmuş bir şahıs' dedi.

Abone ol

Bakan Bağış, Conrad Otel’de katıldığı “Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi”nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japon Milli Günü'nde yaptığı konuşma sırasında CHP'li Kamer Genç'in ortaya koyduğu tavırla ilgili soruları yanıtlayan Bağış, Genç’e tepki gösterdi.

Bağış, “Sayın Başbakanımızın çok değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin dün Japonya’nın Ulusal Günü nedeniyle düzenlenen davete icabet etmesi mütekabiliyet gereğidir.

Çünkü 29 Ekim günü Tokyo’daki büyükelçiliğimizde düzenlenen kutlamalara Japonya Başbakanı’nın eşi bizzat katılmış ve konuşma yapmıştı. O çerçevede Japonya’nın Ulusal Günü kutlamalarında da hükümetimizi temsilen giden bakanlarımızın, milletvekillerimizin yanı sıra Sayın Başbakanımızın eşi de yoğun programına rağmen vakit ayırmış ve Japonya hükümetinin, Japonya Başbakanı’nın ülkemize gösterdiği hassasiyete teşekkür jesti mahiyetinde katılmıştır.

Ev sahibi olan Japon Büyükelçisi’nin daveti üzerine, ricası üzerine Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi de orada bir konuşma yapmıştır” dedi.

Kamer Genç’in haddini aştığını belirten Bağış, “Maalesef ana muhalefet partimizin tipik haletiruhiyesini yansıtan bir milletvekili, adını bile ağzıma almak istemediğim, ama ağız ishali olmuş bir şahıs, orada haddini aşmış ve küstahça, terbiyesizce, uluslararası konukların huzurunda Sayın Başbakanımızın eşi konuşma yaparken, ülkemiz adına orada bir görevi ifa ederken haddini aşacak cümleler kurmuştur” diye konuştu.

Bağış, bu konuda CHP yönetiminin atacağı adımları merakla beklediğini de ifade ederek, “Bir yandan Türkiye’de medeniyetin, laikliğin, demokrasinin sözcüsü olduğunu vurgulayıp, öte yandan kadın haklarına hiçbir saygı göstermeyen, insanlığa saygı göstermeyen, Meclis’te her gün kavga çıkartarak, ağız bozukluğuyla herkese hakaret eden bir zihniyetin, CHP tarafından ne kadar korunacağını gerçekten merak ediyorum.

Geçmişte bir CHP Genel Başkan Yardımcısı, sadece ve sadece çözüm sürecine destek verdiği için bir hanımefendi CHP’den adeta ihraç edilmişti, genel başkan yardımcılığından istifaya zorlanmıştı.

Şimdi bir yandan bir kadın genel başkan yardımcısına tahammül bile edemeyen CHP’nin kadına hakaret etmeyi marifet zanneden bir milletvekilini koruma altına alması, CHP’nin gerçek yüzünü ortaya koymaktadır.

Bunu da milletimizin takdirine sunuyorum. Milletimiz 30 Mart’ta sandıkta bu konudaki net tepkisini ortaya koyacaktır” dedi.