BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den flaş Kamer Genç açıklaması

Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahale eden Kamer Genç'in yol açtığı kriz, iktidar ile ana muhalefeti bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Abone ol

CHP sözcüsü Haluk Koç, Emine Erdoğan'ın Japonya Milli Günü Resepsiyonu'nda konuşma yapmasını eleştirdi. Küfür eden AK Partili Zeyid Aslan'ı hatırlatan Koç, Kamer Genç'in sadece sözlü tepkide bulunduğunu savundu.

Koç, Kamer Genç'in ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen AK Parti'ye, "Zeyid Aslan'a ne yapıldıysa biz de onu yapacağız" diye cevap verdi.

Japonya İmparatoru Akihito'nun 80. doğum günü vesilesiyle Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a konuşma yaptığı sırada sözlü müdahalesi ilgili CHP sözcüsü Haluk Koç'tan açıklama geldi.

ŞIK DEĞİL AMA...

Bütün kadınlara hakaret

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından konuyla ilgili görüşlerine yer verdi. Japonya resepsiyonunda CHP'li Kamer Genç'in, Emine Erdoğan'a yönelik tavrını "terbiyesizlik" olarak niteleyerek bu durumu kınadığını ve lanetlediğini dile getirdi.

Bekir Bozdağ, "CHP'linin terbiyesiz ve densiz davranışı sadece Emine Erdoğan Hanımefendi'ye değil bütün kadınlarımıza yapılmış saygısızlık ve hakarettir" ifadesine yer verdi.

Genç'in yaptığının şık olmadığını söyleyen Koç, AK Parti'ye Tokat Milletvekili, Zeyid Aslan'ı hatırlattı.

"PADİŞAHLIK HAVASI TÜM RESMİ GEZİLERDE DEVREYE SOKULMAYA ÇALIŞILIYOR"

"Türkiye Cumhuriyeti krallık değildir" şeklinde konuşan Koç, "Yaşanan tablo şık değildir, ama Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlettir. Padişahlıkla yönetilmez. Bugün yaratılmak istenen padişahlık havası tüm resmi gezilerde devreye sokulmaya çalışılıyor. T.C. hanedanlık değildir, diktatörlük değildir. Tek kişinin, tek ailenin resmi temsili üstlendiği bir krallık değildir.
CHP, Zeyid Aslan'a AKP ne yaptıysa onu yapar. TBMM'nin ortasında en ağır küfrü edenler nasıl değerlendirildi? Kamer Genç küfür etmedi, sözlü bir tepkide bulunuyor" dedi.

ZEYİD ASLAN DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e küfürlü ifadeler kullanan Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, AK Parti TBMM Grup Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş, Aslan, TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu başkanlığı ve üyeliğinden de istifa etmişti.

UYARI CEZASI VERİLMİŞTİ

Radikal Gazetesi'nin haberine göre, talebin doğrultusunda Aslan’a ‘uyarma’ cezası verildi. Cezanın gerekçesinde Aslan’ın kadın gazetecilere yönelik sözlerine gönderme yapılarak, bir milletvekilinin söz ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Grup Disiplin Kurulu’na gönderilen dosyada “uyarma” cezası verilmesi talebi yer aldığı için bu cezanın verildiği, daha ağır bir ceza verilemediği ifade edildi. Kararın önümüzdeki günlerde Zeyid Aslan’a tebliğ edileceği kaydedildi.

MÜTEKABİLİYET ESASI ÇERÇEVESİ

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'nin düzenlediği resepsiyona Japonya Başbakanı'nın eşinin katıldığı; Emine Erdoğan'ın da mütekabiliyet esası çerçevesinde davete icabet ettiği belirtildi.

emine.jpg

taner.jpg