BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Mahsun Kırmızıgül lobi yapacak

Güneş'i gördüm filminin Oscar aday adayı secilmesinden sonra Mahsun Kırmızıgül kamuoyundan destek istedi.

Abone ol

Mahsun Kırmızıgül, Oscar aday adayı seçilen “Güneşi Gördüm” filmi için destek istedi: "Herkesten katkı bekliyorum"

Mahsun Kırmızıgül, yönetmenliğini üstlendiği “Güneşi Gördüm” filminin Oscar yarışında Türkiye’yi temsil edecek olmasına çok sevindiğini söyledi. Kırmızıgül, “Aday adaylığımızı önceki akşam aldım. Bu haber beni ve filme emeği geçen herkesi çok mutlu etti.

Oyuncu arkadaşlarımızla yaptığım telefon görüşmelerinde çok duygulandık. Filmi izleyen milyonlara ayrıca teşekkür etmek isterim. Oscar’a aday olmak güzel ama yapılacak çok iş var. Elbette filmime güveniyorum. Ama filme güvenmek yetmiyor. Lobi faaliyetleri de yapmamız lazım. Bir kere bizim dağıtımımızı üstlenen Pinema Film’in sahibi Pamir Demirtaş’ın bağlantıları da sağlam. Biliyorsunuz Francis Ford Coppola ve Oliver Stone’u Türkiye’ye getirmişti. Amerika’daki işleyişi de biliyor. Sadece Pamir değil bu konuda herkesin katkısını bekliyoruz. Çünkü ‘Güneşi Gördüm’, hepimizin, Türkiye’nin hikayesi” dedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Türkiye’yi Oscar’da temsil edecek filmin seçimi için yapılan oylama büyük bir çekişmeye sahne oldu. 13 kişinin oy kullandığı seçimde Derviş Zaim’in “Nokta” filmi 6 oy aldı. 7 oy ise Kırmızıgül’ün “Güneşi Gördüm”üne gitti.