BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,27
HABER /  GÜNCEL

Bankanın kapısını açık unuttular

İnanılır gibi değil ama gerçek.. Çocuk yanlışlıkla kapıya temazs edince çalan alarm büyük bir ihmali de ortaya çıkardı.

Abone ol

Burdur'un Ağlasun ilçesindeki banka şubesinin kapısının dün mesai bittikten sonra kilitlenmediği, alarmın çalmasıyla fark edildi.

15-16 yaşlarındaki bir çocuğun Ziraat Bankası Ağlasun Şubesi'nin önünden geçerken kapıya yanlışlıkla temas etmesi üzerine bankanın alarmı çalmaya başladı.

Alarm sesleri üzerine vatandaşların ilgisi bankaya yöneldi. Bu sırada da polis, kısa sürede şubeye geldi. Yapılan incelemede, banka şubesinin kapısının kapalı ancak kilitli olmadığı görüldü.

Bunun üzerine şubeye giren polis, içeride birilerinin olabileceği ihtimaliyle arama yaptı ancak kimseye rastlamadı.

Banka müdürü ve çalışanlarının Isparta'da oturduklarının bildirilmesi üzerine, banka yetkilileri çağrıldı. Ağlasun'a gelen yetkililer, olayla ilgili tutanağın imzalanması ve şube kapısının kilitlenmesinden sonra yeniden Isparta'ya döndü.

ÇEVRESİNDEKİ GÜVENLİK KAMERALARI DA ÇALIŞMIYOR

Bu arada, bankanın güvenlik kamerasının bulunmadığı, banka şubesinin karşısındaki Ağlasun Belediyesi binasının güvenlik kameralarının da çalışmadığı öğrenildi.

Ağlasun İlçe Emniyet Amiri İsmail Tunçbilek, gazetecilere, bankanın dün mesai bitiminden sonra kilitlenmesinin unutulduğunu belirtti.

Banka personelinin kapıyı kapatıp alarmı kurduğunu ancak kapıyı kilitlemeyi unuttuğunu anlatan Tunçbilek, Emniyet Amirliği olarak geçen günlerde ilçedeki tek banka şubesi olan Ziraat Bankası yetkilileri ile esnafa güvenlik kameraları kurmaları konusunda tebligat yaptıklarını kaydetti.