BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

2 numarayı yakan fotoğraflar

Emniyet'in 2 numaralı ismi Emin Arslan'ın tutuklanmasının yankıları sürüyor. Müdürü yakan fotoğraflar basına sızdı.

Abone ol

Emniyet teşkilatına şok geçirten bu kareye dikkat! İlk irtibat otel lobisinde sağlandı. 

Emin Arslan ile iki polis müdürünün tutuklanmasına neden olan karelerde uyuşturucu baronuyla yapılan görüşmeler ayrıntılı yer alıyor.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın uyuşturucu baronu olduğu iddia edilen Habip Kanat ile irtibatını kanıtlayan adli delil niteliğindeki fotoğraflara Star gazetesi ulaştı. Zafer Kütük imzalı haberde ilişkiye kanıt olarak sunulan iki fotoğraf yer aldı..

Emin Arslan ile birlikte emniyet müdürleri Mustafa Aral ve Murat Nemutlu'nun, Kanat ve ekibiyle ortak planlamalar yaptığı buluşmalar, savcılık talimatıyla yapılan gizli izleme sonucu tespit edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları, tutuklama istemiyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine yaptıkları başvuruda bu fotoğrafları dayanak gösterdi.

KANAT İLE İLK İRTİBAT OTEL LOBİSİNDE

Kanat'a içerden bilgi sızdırıldığı şüphesinin belirmesi üzerine harekete geçen gizli izleme ekibi, ilk irtibatı tespit ettiğinde, Emniyet teşkilatı derin bir şok geçirdi. 7 Temmuz 2008'de Kanat'ın bir otel lobisinde buluştuğu kişinin, teşkilatın en üst makamlarından birinde oturan Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan olduğu ortaya çıktı.

ARKASINDAN DEVELİ'DE AKŞAM YEMEĞİ

İlişkinin kesinleştirilmesi için devam ettirilen gizli izlemede ikinci irtibat, 25 Şubat 2009 tarihinde Ataşehir Develi Restaurant'ta gerçekleşti. Bu toplantıya Emin Aslan ve Habip Kanat ile birlikte Emniyet Müdürü Mustafa Aral ve Habip Kanat'ın oğlu Mustafa Kanat'ın da katıldığı görüntülendi.

2009 ŞUBATINDA SARIYER'DE BAŞ BAŞA

21 Nisan 2009'da Sarıyer'deki bir kafede ise, bu kez Emin Arslan, Habip Kanat ile baş başa toplantı yaparken kayıtlara girdi. Emniyet müdürleri Mustafa Aral ile Murat Nemutlu'nun ise bu tarihten tam bir hafta önce Habip Kanat ile birlikte Etiler Bebek Caddesi üzerindeki Deep Blue isimli mekanda bir araya geldikleri belirlendi.

OPERASYON VAR, EMİN ABİ KURTARSIN'

Gizli izleme yapılırken mahkeme kararı ile iletişim araçları da teknik takibe alınan emniyet müdürlerinin paniğe kapıldıkları belirlendi. Tespitlere göre, operasyon başladığında Habip Kanat'ın oğlu Mustafa Kanat, Emniyet Müdürü Murat Enmutlu'yu arayarak, Emin Arslan'a ulaşmasını istedi. Emin Arslan'ın da operasyona dahil edildiğinden haberi olmayan Kanat'ın kendisine yardımcı olmasını istediği tutanaklara yansıdı.

HİDAYET TURİZM BAĞLANTISI DEŞİFRE

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın göreve gelir gelmez öncelikle narkotik şubede yaptığı değişiklikler sonrası hız kazanan operasyonda, Kanat ile Hidayet Turizm'in sahibi Şevket Hidayet bağlantısının da altı çizildi. Kanat ile Şevket Hidayet'in aynı binada oturdukları halde irtibatı oğulları aracılığıyla sağladıkları belirtildi.

Polis müdürüne Susurlukçu Yaşar Öz de sorulmuştu

Uyuşturucu baronu ile birlikte hareket ettiği ileri sürülen Emin Arslan, İstihbarat Daire Başkanı olduğu 30 Ocak 1997'de Susurluk Komisyonu tarafından da sorgulanmıştı. Susurluk hükümlüsü ve uyuşturucu kaçakçısı Yaşar Öz ile ilişkisi sorulan Arslan, “Yaşar Öz'ü tanımıyorum” demişti. Dokunulmazlığı kalktıktan sonra Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ifade veren Mehmet Ağar ise, Yaşar Öz ile ilişkisi konusunda İstihbarat Daire Başkanlığı'nı işaret etmişti.

Arslan'ın yerine ‘Okyanus'u yöneten Namal geliyor

Emin Arslan'ın yerine Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal atanıyor. Arslan'ı görevden alan kararnamenin ardından jet hızıyla ikinci bir kararnamenin daha Köşke gönderildiği öğrenildi. Kararnamede, Arslan'dan boşalan koltuğa Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın uygun görüldüğü öğrenildi. Namal, Okyanus Şirketler Grubu'nun sahibi Nusret Argun'unda aralarında bulunduğu çıkar amaçlı suç örgütü operasyonunu bizzat yönetmişti.