BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

Son Osmanlıya görkemli veda

Sarayda doğan son Osmanlı şehzadesi toprağa verildi. Sultanahmet'teki cenazeye hükümetten üç bakan katıldı.

Abone ol

Sarayda doğan son Osmanlı şehzadesinin cenaze törenine vatandaşın katılımı büyük oldu..

Cenazeye katılanlar, giriş kapılarında polisin yaptığı aramalardan sonra avluya alındı.

TABUTUN KABE'NİN ESKİ ÖRTÜSÜ VE TÜRK BAYRAĞI VARDI

Kabe'nin eski örtülerinden bir parçasıyla örtülen tabuta, bir vatandaş tarafından Türk Bayrağı serilmek istendi. Türk Bayrağı, çevredeki vatandaşların da yardımıyla toplu iğneyle tabuta tutturuldu.

 
 Çemberlitaş'ta bulunan 2. Mahmud türbesinde işte buraya defnedildi.

HANEDAN ÜYELERİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Törende, Ertuğrul Osman'ın eşi Zeynep Osman, Harun, Bülent, Kayıhan, Orhan ve Selim Osmanoğlu'nun da aralarında bulunduğu Osmanlı hanedanı mensupları ile taziyeleri kabul etti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de törene katılarak hanedan mensuplarına başsağlığı diledi.

Ertuğrul Osman için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Sultanahmet Camisi Başimamı Emrullah Hatipoğlu tarafından kıldırılan namaza, çok sayıda vatandaş katıldı.

Hatipoğlu, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, her doğanın bir gün öleceğini belirterek, ''Dünyada bulunuş gayemiz Allah'ın rızasına nail olabilmektir. Onun razı olduğu şekilde yine ona dönmek, en büyük mutluluktur'' dedi.

''Sen rabbinden razı olduğun, rabbin de senden razı olduğu halde rabbine dön'' fermanına herkesin boyun eğeceğini, teslim olacağını dile getiren Hatipoğlu, ''Kur'an-ı Kerim, Muhammed Mustafa'nın ümmetini şahit ümmet olarak tanıtıyor. Biz de bu topluluğun mensubuyuz. Caminin bahçesini dolduran kardeşlerimizin ortaya koyduğu manzarada, şehadeti makbul bir müminler topluluğu manzarasıdır'' diye konuştu.

SULTAN AHMET O ESERLERİ KENDİSİNE BIRAKANLARA ŞAHİTLİK EDİYOR

Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Mensup olduğu Osmanlı Hanedanı, yaptıklarıyla tarih önünde, insanlık önünde onlar hakkında gerekli şehadeti yapıyor ve yapacaktır. Şu içinde bulunduğumuz Sultanahmet Camisi gibi eserleri bize bırakanlara o eserler şahitlik ediyor. Çünkü onlar toprakların büyüklükleriyle değil, o topraklar üzerindeki hak, adalet ve insanlık değerlerinin zirve seviyesine çıkarıldıklarına şahitlik edeceklerdir.''

BAKANLAR TABUTA OLUZ VERDİ

Ertuğrul Osman'ın cenazesi, burada kılınan namazın ardından vatandaşlar tarafından omuzlara alınarak cami avlusundan çıkartıldı ve cenaze aracına konuldu. Bu sırada Atalay, Çiçek, Yazıcı ve Günay da tabuta omuz verdi.

Osman Ertuğrul'un cenazesi, Sultan II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde toprağa verildi.

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR

[PAGE]

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]

[PAGE]

[PAGE]

[PAGE]