BIST 9.786
DOLAR 32,60
EURO 35,01
ALTIN 2.449,22
HABER /  GÜNCEL

Bu olayın neresi ilginç?

Serbest bırakılan Hayyam Garipoğlu adliye çıkışı sonrası basın mensuplarına sorduğu bu soru akıllarda kaldı.

Abone ol

Tutuklaması istemiyle mahkemeye sevk edilen Hayyam Garipoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.. Garipoğlu cinayetin neresinin ilginç olduğunu sordu.

Cinayete çok fazla ilgi gösterildiğini ve Nida Garipoğlu'nun suçsuz yere hapis yattığını iddia etti..

ŞOFÖR BATUR NELER SÖYLEMİŞTİ?

Şoför Ahmet Batur, dün, ifadesinde Cem Garipoğlu'nu bir süre saklandığı Beylikdüzü'ndeki evden babası Mehmet Nida Garipoğlu ile Hayyam Garipoğlu götürdüğünü iddia etmişti..

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN SERBEST

Hayyam Garipoğlu, adliyede soruşturmayı yürüten Savcı Faruk Erşen Yılmaz tarafından yaklaşık 1,5 saat sorgulandı. Garipoğlu, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. İşadamı Garipoğlu, suçun mahiyeti ve delil durumu dikkate alınarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GARİPOĞLU: NERESİ İLGİNÇ?

Serbest bırakıldıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Hayyam Garipoğlu, farklı bir suçlamayla buraya geldiğini ve kamuoyunun gündemine gelen bu olayla ilgisi olmadığı için serbest kaldığını söyledi.

Garipoğlu, ''Ben adalete, hukuka inanan bir insanım. Burada yine Allah'a şükür ki adalet ve hukuk gerçekleşmiştir'' dedi.

Bir gazetecinin cinayet sürecinde ilginç olaylar yaşandığını söylemesi üzerine Garipoğlu, ''Bu olayın neresi ilginç? Bir kişi bu cinayeti işlemiş, çok kötü bir şey yapmış ve sonra kendisi gelmiş teslim olmuş. Şimdi cezasını çekecek. Bu olayın ilginçliği, gizemliliği nerede?'' şeklinde konuştu.

'RAKİBİMİZ ÇOK'
Garipoğlu, ''Emniyette, iş adamı olduğu için kendisine komplo yapıldığı'' şeklinde verdiği ifadesinin hatırlatılması üzerine de ''Bizim bir sürü rakiplerimiz var. Bunlardan biri tarafından organize edilmiş olabilir, dedim'' yanıtını verdi.

Olayla ilgili herkesin varsayımlarla konuştuğunu belirten Garipoğlu,cinayet günü evinde olduğunu ve bu konuda şahitlerinin de bulunduğunu ifade etti.

Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu'nun da haksız bir şekilde hapiste olduğunu iddia eden Garipoğlu, ancak en kısa sürede cezaevinden çıkacağına inandığını kaydetti.

'MEDYA BİZİMLE UĞRAŞMASIN'
Basın mensuplarının ''Sürekli yeni isimlerden bahsediliyor, cinayetin arka bahçesinden bahsediliyor, bu konuda ne diyeceksiniz?'' sorusuna karşılık şunları söyledi: ''Biri cinayeti işler ve o yakalanıp cezaevine atılırsa ondan sonra arka bahçesi ne olabilir? Çok kötü bir şey, Allah kimsenin başına vermesin. Çok üzgünüz. Bir de şöyle düşünün; 7 aydır medya tarafından ailemiz linç ediliyor. Tüm ailemiz, çocuklarımız, annem, babam, bütün ailemiz... Hepimiz sanki suçluyuz. Bunu biz öldürmedik, bunu bu çocuğun ailesi de öldürmedi. Artık çocuk da demeyeyim koca adam... Bu olayı birisi işledi ve cezasını çeksin. Bunu bütün Türkiye'nin istediği gibi evvela biz istiyoruz. Suç işleyen herkes mutlaka cezasını çeksin. Bu, ailemize, iş yerimize, çalışanımıza bağlanmasın. Artık yeter, herkes elini vicdanına koysun.''

Kendisinin ''olay incelenmesin'' ya da olayla ilgili ''kimse yakalanmasın'' demediğini aktaran Garipoğlu, ancak dünyada da medyanın 7 ay boyunca bir cinayeti gündemde tuttuğuna şahit olmadığını bildirdi.

Bu arada avukatı Garipoğlu hakkında herhangi bir kontrol ya da tedbirin konulmadığını söyledi.

ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI
Bu arada, katil zanlısı Cem Garipoğlu'na firarı sırasında yardımcı oldukları öne sürülen 3 kişi tutuklandı.

Garipoğlu şirketler gurubunda satın alma müdürü olarak çalışan Mehmet Karakayalı, yine şirket çalışanı Habip Kurt ve baba Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet Batur ''suçluyu kayırma'' ve ''delilleri karartma'' iddiasıyla tutuklandı.

Daha önce gözaltına alınan 2 kişi ise serbest bırakılmıştı.

ADLİYEYE GETİRİLİRKEN NELER SÖYLEMİŞTİ?

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinden çıkartılan Garipoğlu, sivil plakalı bir polis aracıyla Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'na ulaştırıldı.

Elleri kelepçeli olan Garipoğlu, "bu ülkede iş adamı olmak çok zor. Herkese hukuk lazım. " diye konuştu. Basın mensuplarının ''C.G'yi siz mi kaçırdınız?'' şeklindeki sorusuna, ''Hayır hayır hayır... Deli misiniz ben niye kaçırayım?'' karşılığını verdi.

ADLİYEYE KELEPÇELİ GETİRİLMİŞTİ

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]