BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.504,93
HABER /  GÜNCEL

Lise öğrencisi kıza tecavüz

İzmir'de bir eve götürdükleri açıköğretim lisesi öğrencisi kıza tecavüz ettiği iddia edilen 5 sanığın yargılanmalarına başlandı.

Abone ol

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan Mertcan Türksoylu (19), Beşir Korkmaz (19), Cengiz Kaçhan (21), tutuksuz yargılanan Cüneyt Ünaldı (32) ve Kaan Barut (19) ile tecavüze uğradığı öne sürülen F.S.T (19) ve anne babası katıldı.

Sanıklardan Cengiz Kaçhan, mahkemede yaptığı savunmada, F.S.T ile aynı mahallede oturduklarını ve bu nedenle bir tanışıklıkları olduğunu belirtti. Olay günü Kaan Barut ve Beşir Korkmaz ile gezerken, F.S.T. ile karşılaştıklarını anlatan Kaçhan, Beşir Korkmaz'ın F.S.T'yi ''Doğum günü partisi yapacağız'' diyerek Mertcan Türksoylu'nun evine davet ettiğini ve birlikte bu eve gittiklerini söyledi.

'3'Ü İÇERDE TECAVÜZ EDİYORLARDI'

Alkol aldıklarını ifade eden Kaçhan, ''Evde Cüneyt de vardı. İçki içtik. Beşir, F.S.T'yi bir odaya götürdü. Daha sonra Cüneyt ve Mertcan da salondan ayrıldılar. Ne oldu, diye bakmaya gittiğimde, odanın kapısının ütü masasıyla kapatılmış olduğunu gördüm. Üçü içeride F.S.T'ye tecavüz ediyorlardı. Cüneyt, yastıkla F.S.T'nin yüzüne bastırıyordu. Bana 'Yapmayacaksan defol git' dedi. Daha sonra Murat isimli arkadaşımla kızı kurtarmak için eve geldik. Cüneyt ile kavga ettik. F.S.T. evden ayrılmıştı.''

Beşir Korkmaz ve Mertcan Türksoylu ise suçlamaları reddettiler. Sanıklar, F.S.T'nin iç çamaşırlarında bulunan kendilerine ait spermleri, ''Mastürbasyon yapmıştık, ilişkiye girmedik'' diyerek açıkladılar. Cüneyt Ünaldı ise cinsel saldırıda bulunmadığını öne sürdü. Ünaldı, ''Şikayetinizi geri alın'' diyerek F.S.T'nin ailesini tehdit etmediğini de iddia etti.

''(BİZDEN SANA ZARAR GELMEZ) DEMİŞLERDİ''

F.S.T. ise Kaan Barut, Beşir Korkmaz ve Cengiz Kaçhan ile Mertcan Türksoylu'nun evine istemeyerek gittiğini öne sürdü. Bu kişilerin ısrarıyla içki içtiğini öne süren F.S.T, şöyle dedi:

''Bana 'Bizden sana zarar gelmez' demişlerdi. Parti yapılacak, ev kalabalık olacak diye düşünmüştüm. Daha sonra içki getirdiler. Bir bardak içersem bir şey olmaz sanmıştım. İkinci bardak için 'iç, iç' diyerek çok ısrar ettiler. İkinciyi de içtim. Üçüncü bardağı da Beşir zorla içirdi. Dördüncüyü içtim mi, hatırlamıyorum. Yerimde duramıyordum. Beşir beni odaya götürdü. Uyandığımda odada 3 kişi vardı. Her yerim ağrıyordu. Eve gittim. Daha sonra ailem beni karakola götürdü.''

ŞİKAYETİ GERİ ALMASI İÇİN TEHDİT ETMİŞ

F.S.T'nin ailesi sanıklardan şikayetçi olduklarını; ayrıca, Cüneyt Ünaldı'nın şikayetlerini geri alması için kendilerini tehdit ettiğini ileri sürdüler.

Mahkeme heyeti duruşma sonunda, Cengiz Kaçhan'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, tutuksuz yargılanan Cüneyt Ünaldı'nın ise tutuklanmasına karar verdi.

Duruşmada, Mertcan Türsoylu ve Beşir Korkmaz'ın tahliye talepleri de reddedildi.

F.S.T'nin psikolojik durumunun tahlili için İstanbul Adli Tıp Kurumundan rapor istenmesine karar verilerek, yargılama ertelendi.