BIST 10.725
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.505,01
HABER /  POLİTİKA

Latif Abi nereye koşuyor?

Yeni bir siyasi oluşum için düğmeye basıldı.. Ankara ve İstanbul'da çok özel görüşmeler yapılıyor.

Abone ol Ankara toz duman.. İddianame dengeleri değiştirdi.. Yeni siyasi hesaplar ve senaryolar üretiliyor. Ülkeyi kurtaracak isimler öne sürülüyor.

"Yorgun hükümetin" yerine yeni bir siyasi parti oluşum fikri dillendiriliyor başkent kulislerinde. Oluşumun merkezine oturtulan isim de Abdüllatif Şener..

Ankara ve İstanbul'da yapılan çok özel görüşmeler sorusunun da cevabını içeriyor.

Sabah yazarı Mahmut Övür, Şener ve etrafındaki isimleri izledi.. Edindiği izlenimler ve ortaya çıkan tespitler siyaset sahnesine yeni bir partinin yolda olduğunu gösteriyor:

(...) Bu oluşumun siyasi adı henüz konulmadı ama bana kalırsa sosyolojik adı şimdiden belli: "Yeni nesil dinozorlar hareketi..."
Bu da nereden çıktı demeyin...
Tespit şu: İslamcı-Laik gerginliğinden, AB reformlarından "yorgun" düşmüş Türkiye'ye bir süreliğine nefes aldıracak ve merkezde konumlanacak bir siyasi parti kurulmalı...
Bir anlamda rahmetli Ahmet Kaya'nın "Yorgun Demokrat"ı gibi bunlar da "yorgun Türkiye" nin "postmodern siyasetçileri" olacak...
Son dönemde Abdüllatif Şener'in çevresindeki hareketliliğin asıl nedeni de bu.
Ankara'da, İstanbul'da çok özel görüşmelerden söz ediliyor.
Görünen o ki, eğer kapatma davası açılırsa yakın siyasi tarihin ilginç simalarının da içinde yer alacağı bir siyasi çıkış hiç de sürpriz olmayacak.