BIST 10.733
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.500,09
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kalpazanlar !

Bu hafta salonlarda sinemaseverleri 6 yeni film bekliyor. Oscarlı "Kalpazanlar" ve küçük sinemaseverler için "Ejder Avcıları" dikkate değer.

Abone ol

Özgürlük Savaşçısı
(In The Name of The King)


Yönetmen: Uwe Boll
Oyuncular: Jason Statham, Ray Liotta,Kristanna Loken...
Tür:  Aksiyon / Fantastik / Macera
Yapım Yılı: 2007 

Çiftçi (Jason Statham) olarak bilinen adamın hayatı, bir Krug çetesinin köyünü (Stonebridge) yağmalaması, oğlunu öldürmesi ve karısını (Calire Forlani) kaçırmasıyla tamamen altüst olur. Bir zamanlar barış içinde yaşayan bu adam karısı Solona'yı kurtarmak için akıl hocası Norick (Ron Perlman) ile kayınbiraderi Bastian'ı (Will Sanderson) Krug çetesinin peşinden sürükler.
 
Krug kırsal bölgeleri yağmalarken, Kralın büyücüsü Merick onların arkasındaki gerçek gücü keşfeder. Eski rakibi, güçlü ve acımasız büyücü Gallian (Ray Liotta). Gallian ordusu ile Kral Konreid'i (Burt Reynolds) tahttan indirip yerine kendi kuklası olan Duke Fallow'u (Matthew Lillard) geçirmeyi planlamaktadır.
 
Kralın ordusu Krug ile yüzleşmek için ilerlerken, Çiftçi ve arkadaşları Ehb dağındaki geçitlerden farkedilmeden ilerlerler. Krug kampına yapılan gece baskını Norick ve Bastian'ın ele geçirilmesi ve Çiftçi'nin hayatını zor kurtarması ile trajik bir şekilde sonuçlanır.
 
Arkadaşları ve karısını kurtarmak için Çiftçi çaresiz bir şekilde Kralın ordusuna katılır. Olağanüstü kahramanca hareketleri, bu adamda basit bir çiftçiden çok daha fazlasının olduğundan şüphelenen Gallian ve Merick'in dikkatlerini çeker. Son karşılaşmada Ehb'in kaderi Çiftçi'nin ellerindedir, ya Gallian'ı yenecek ya da kötü büyücünün tüm toprakları ele geçirmesine izin verecektir.


Ejder Avcıları
(Chasseurs de Dragons)

Yönetmen: Guillaume Ivernel, Arthur Qwak
Tür: Animasyon
Yapım Yılı: 2008
 
Zoe peri masallarına inanan küçük bir kızdır. Amcası Kral Arnold’u korkunç bir ejderhadan kurtarmak için kitaplarda okuduğu türden bir kahraman bulmaya karar verir. Fakat bunun yerine Gwizdo ve Lian-Chu ile tanışır. Bu iki kafadarın hayattaki tek istekleri sessiz küçük bir çiftlik almaktır.
 
Ve küçük kız, onların rüyalarındaki kahraman olduğunu düşünür. Kurnaz Gwizdo, Kral Arnold’un altınlarını duyunca harekete geçer ve küçük kıza gerçeği söylemez. Zoe bu macerada kahramanlarına katılmakta kararlıdır.
 
Bundan sonra geri dönüş yoktur. Gwizdo ve diğerleri kaygılı bir şekilde yola koyulur ve dünyanın sonuna doğru tehlikeliyolculuk başlar. Derin uykusundan uyandırılmak üzere olan korkunç ejdere doğru kahramanlarımız ilermeye başlamışlardır.
 
Zoe için bu gerçekleşen bir rüyadır. Gwizdo içinse felaketle bitebilecek bir kabustur. Fakat henüz ne küçük kızın ne de Gwizdo’nun, Lian Chu’nun bu korkunç ejderle daha önce tanıştığından haberleri yoktur. Ve kapanacak bir hesapları vardır.

Kesişme
(To Perasma)
 
Yönetmen: Dimitris Stavrakas
Oyuncular: Hassina Banu Eti, Safiullah Bari Adam, Erol Avcı...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2008

Bangladeş’li kahraman Jahid, sevdiği kızla evelenebilmek için başlık parasına ihtiyaç duymaktadır.
 
Para biriktirmek ve geleceğini kurtarabilmek için ailesinin karşı çıkmasına karşın yasadışı yollarla Yunanistan’a gitmeye karar verir.
 
Bangladeş’de başlayıp Türkiye üzerinden Yunanistan’a uzanan bu uzun yolculuk, aslında Jahid için hiçbir zaman bitmeyecek acı dolu bir macera olacaktır.

Tanrının Vadisinde
(In The Valley of Ellah)

Yönetmen: Paul Haggis
Oyuncular: Susan Sarandon, Jonathan Tucker, Tommy Lee Jones ...
Tür: Dram / Gerilim / Gizem
Yapım Yılı: 2007 
 
Örnek bir asker olan Mike Deerfield, görev için gittiği Irak'ta esrarengiz bir şekilde kaybolur.
 
Eski bir savaş gazisi olan Mike'ın babası Hank oğlundan haber alamayınca araştırması için özel dedektif Emily Sanders ile anlaşır.
 
Oğlunun kayboluşundaki gizemi aydınlatmak için soruşturmaya anne Joan'da katılacaktır.
 
Kalpazanlar
(The Counterfeiters)

Yönetmen: Stefan Ruzowitzky
Oyuncular: August Diehl, Karl Markovics, Martin Brambach...
Tür: Dram / Savaş / Suç
Yapım Yılı: 2007 

II. Dünya savaşı sırasında Nazilerin, savaşın tek galibi olabilmek için yaptıkları ahlakdışı işlerden biri de; sahte para basarak diğer ülke ekonomilerini çökertmektir.
 
Bu iş için kurdukları gruba, el sanatları ve kalpazanlık konusunda çok iyi olan Salomon Sorowitsch da dahi ederler.
 
Sefaletten kurtulan yaşamlarına rağmen, içinde bulundukları durum onları rahatsız eder. 
 
Ahlakdışı işler yapan insanlarla yaptıkları iş birliğinden duydukları utanç, onları vicdanlarıyla karşı karşıya getirir.
 
Babam Romulus
(Romulus, My Father)

Yönetmen: Richard Roxburgh
Oyuncular: Franka Potente, Eric Bana, Marton Csokas...
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007

Romulus, My Father Raimond Gaita’nın beğeni toplayan anılarına dayanıyor. Bu, Romulus’un, güzel karısı Christina’nın ve oğulları Raimond’u yetiştirme konusunda karşılaştıkları zorluk ve çekişmelerin hikayesi.
 
Son derece ahlaklı babasının, yürek parçalayıcı yokluğu ve ilgisizliğinin deneyimini yaşayan depresif annesine karşı olduğu bir evreni dengede tutmaya çalışan küçük bir çocuğun öyküsü.
 
Sonunda babayla oğul arasındaki kırılamaz bağı göklere çıkaran imkansız bir sevginin hikayesi.