BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Bir de Uğur Dündar çıktı

Mehmet Barlas, anchormanlik savaşını anlattı. ATV'ye meğer ana haber sunmaya değil, yorum yapmaya gitmiş. Sonrası ise...

Abone ol SKYTURK’te Cengiz Semercioğlu’nun sunduğu Full Ekran programına konuk olan Mehmet Barlas, bir süredir devam eden anchormanlik işini anlattı.

"Benim mesleğim yazarlık ve yorumculuk. Ben televizyona yorum yapacağım diye gittim. Sunucu belli değildi" diyen Barlas’a Semercioğlu "İhale sizin üzerinize kaldı galiba" diye sorunca Barlas, şunları söyledi:

"İhale olmadı açıkçası. Ben galiba nöbete girdim. Bundan da mutsuz değilim. Başında hafif bocaladığım kesin. Çünkü karşımda çok değerli rakipler var. Mehmet Ali Birand, Ali Kırca bir de Uğur Dündar çıktı yetmezmiş gibi. Ben de dedim ki ’Madem öyle atlayalım denize’ ve işte yapıyoruz."

BİZİM SEYİRCİ HOŞGÖRÜLÜ

İlk başlarda promter’a takılı kalmasıyla ilgili bir takım eleştiriler aldığını kabul eden Mehmet Barlas, "Başında öyleydim. Ama çok yoğun bir biçimde gelmedi eleştiri. Bizim izleyiciler hoşgörülü. Benim orada neticede pazarlamak istediğim bir şeyin olmadığını hissettileri belli. Soğukkanlı bir biçimde sadece haberi sunmaya çalışıyorum" dedi.

BİRAND ENDİŞEM YOK


Ortada bir reyting savaşı olduğunu kabul eden Barlas, şöyle devam ediyor;

"
Bir gerginlik içinde ’eyvah ne yapacağım, ya Mehmet Ali Birand beni geçerse’ falan diye bir endişem olmadığını galiba hissettiler. İnkar etmiyorum ortada bir savaş var. Ama ben savaşçı değilim. Yani o savaş yürüyecek, ben o savaşın bir parçasıyım ama benim savaşım haberi soğukkanlı, çarpıtmadan, yalın bir biçimde sunmak."

"Reyting çok önemli. Çünkü özel televizyonların tek gelir kaynağı reklam. Varlık sebebidir, temel felsefesi budur. Bunu bilerek diyorum ki ’Ben haberleri çarpıtılmamış, yalın, abartılmamış, sulandırılmamış biçimde sunduğum, yorum ile haberi karıştırmadığım zaman kendimi başarılı hissediyorum’" diye konuştu. (Kaynak: televizyongazetesi)