BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  GÜNCEL

Türkiye iki rüzgarla boğuşuyor

Kapatma davası yabancı yatırımcının Türkiye'ye güvenini sarstı. Finansinvest Genel Müdürü Zafer Onat'tan uyarılar var.

Abone ol

Finansinvest Genel Müdürü Zafer Onat, AK Partinin aleyhine açılan davanın bir anda yatırımcı güvenini sarsmaya başladığını, şu anda Türkiye'deki iç sorunlarla ilgilendiklerini söyledi.

Onat, önümüzdeki dönemde ise yatırımcının güveninin tazelenmesiyle birlikte, dövizde yine aşağı yönlü bir hareket beklediklerini vurguladı.

Onat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasalarda siyasi istikrarın devam edip etmeyeceğiyle ilgili bir endişe hakim olduğunu, bu nedenle hem yerli hem de yabancı yatırımcıların, Türkiye'deki siyasi gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde siyasi istikrarla ilgili atılacak adımların bu konuda bir rahatlamaya, piyasalarda ciddi bir iyileşmeye yol açabileceğini ifade eden Onat, şöyle konuştu:

''AK Partinin aleyhine açılan kapatma davası bir anda yatırımcı güvenini sarsmaya başladı, şu anda kendi içimizdeki sorunlarla ilgileniyoruz. Tamimiyle gelecek haberlere odaklıyız. Örneğin herkesin kulağı sayın Cumhurbaşkanı ile sayın Baykal'ın görüşmesine odaklanmıştı. Ciddi bir sonuç çıkmayınca piyasalardaki olumlu hava birden yine bozuldu. Buna benzer günler yaşayacağız gibi gözüküyor.''

Onat, önümüzdeki dönem içinde dövizde bir miktar daha hareket ve faizde yine yukarı yönlü bir hareket yaşamanın mümkün olduğunu, yine de orta vadede olumlu görüşlerini koruduklarını bildirdi.

''TÜRKİYE İKİ RÜZGARLA BOĞUŞUYOR''...

Onat, şu anda Türkiye'nin yurt içi ve yurt dışı olmak üzere iki rüzgarla boğuştuğunu vurguladı. Hem Türkiye'nin kendi içinde sıkıntıları olduğunu hem de yurt dışından güçlü bir rüzgar estiğini ifade eden Onat, şöyle konuştu:

''ABD'de geçen yılın son çeyreğinden itibaren devam eden, bazı bankaların konut kredilerinde yaşamış olduğu sıkıntı devam devam ediyor. Türkiye de gelişmekte olan piyasalardan biri olduğu için oradan gelen nakit ve fon akışına ihtiyacı var.

Biliyorsunuz bizim en büyük sıkıntılarımızdan birisi cari açığımız ve bu cari açığı yurt dışı kaynaklı paralarla finanse ediyoruz. ABD'deki hasarın boyutu gittikçe büyüyor. Birçok finansal kurum oldukça büyük nakit sıkışıklığı içinde ve ABD'de bir nevi likidite krizi yaşanmakta.''