BIST 10.158
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,94
HABER /  GÜNCEL

'Libyalı ve Suriyeli milisler Türkiye'de görüştü'

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Libya'da Kaddafi'yi deviren milislerin komutanlarından birinin Özgür Suriye Ordusu'yla Türkiye'de görüştüğünü iddia etti.

Abone ol

Daily Telegraph'te yer alan bir haberde Libya'da Kaddafi rejimini deviren milislerle, Suriye'deki Esad karşıtı silahlı güçler arasında Türkiye'de kurulan temastan bahsedilmiş.

Haberde yeni kurulan Libya yönetiminin ülkedeki önde gelen İslamcı milis liderlerinden birini, Suriyeli muhalif silahlı birlikle görüşmeye yolladığı söylenmiş.

Ruth Sherlock imzasını taşıyan haberde Özgür Suriye Ordusu yetkilileriyle görüşmek üzere Türkiye'ye giden Abülhakim Belhac'ın şu anki görevi olan Trablus Askeri Konseyi yöneticiliğine gelmeden önce Libya İslami Mücadele Örgütü'nün liderliğini yapmış olduğuna dikkat çekilmiş.

Belhac'ın Özgür Suriye Ordusu komutanlarıyla İstanbul ve Suriye sınırına yakın bir bölgede yaptığı görüşmelerin gizli bir operasyon olarak planlandığı ancak, Trablus Havaalanı'nda yaşanan bir karışıklık sebebiyle ortaya çıktığı iddia edilmiş.

Haberin kaynağı olarak Belhac'la birlikte çalışan bir askeri yetkili gösterilmiş ve aynı yetkilinin "Belhac Türkiye'ye geçici Libya devlet balkanı Mustafa Abdülcelil tarafından yollandı" demeci aktarılmış.

Daily Telegraph'ın haberinde operasyonun gizli olması sebebiyle Belhac'ın sahte pasaportla Libya'dan ayrılmaya çalıştığı ancak hava alanı yetkililerince durumun farkedildiği ve Belhac'ın kimliğinin ifşa olduğu söylenmiş.

Gazetenin cumartesi günkü haberinde Libya'daki yeni yönetimin Esad karşıtı milislere para ve silah yardımı teklif ettiği iddia edilmişti.