BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten CHP'ye dersim çağrısı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP'nin dersim konusunda gerekeni yapmasını istedi

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Dersim tartışmalarıyla ile ilgili olarak, ''Madem böyle bir tartışma açıldı, herkes şeffaf bir şekilde söylenmesi gerekeni söylerse bu iş kapanır gider ve yapılması gereken neyse onlar yapılır'' dedi.

Akyazı ilçesi'ndeki Alaağaç köyüne akraba ziyareti için gelen Çelik, ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çelik, bir gazetecinin Dersim tartışmalarıyla ilgili sorusu üzerine, tarihte tartışılacak konular olduğunu ve bu çerçevede tartışmaların açıldığını belirtti.

Konu ile ilgili siyasi parti liderlerinin söylemesi gerekenleri söylediğini ifade eden Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''devlet adına özür dilenmesi gerekiyorsa özür diliyorum'' dediğini hatırlattı.

Çelik, konunun çok fazla derinleştirilmesini doğru bulmadığını kaydederek, ''Cumhuriyet Halk Partisi de çok uzatmadan söylenmesi gerekeni ifade ederse, zaten Cumhuriyet Halk Partisinin geldiği nokta açısından fiili bir özrü söz konusu. Ama bunu dille ifade etmelerinde yarar var. Ve bunların hepsinin amacında toplumsal barışı güçlendirme, geleceğe daha sağlıklı yürüme açısından geçmişte yüzleşilmesi gereken hangi sahneler varsa yüzleşme adına konuşuluyor. Bunu bir yerde kesme konusu da ağırlıklı Cumhuriyet Halk Partisinin elinde, yetkililerinin elinde. Madem böyle bir tartışma açıldı, herkes şeffaf bir şekilde söylenmesi gerekeni söylerse bu iş kapanır, gider ve yapılması gereken neyse onlar yapılır'' diye konuştu.