BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  GÜNCEL

Orta ve Doğu Avrupa'da neo-nazi kampları

Alman ırkçıları, aşırı milliyetçi ırkçı siyasi hareketlerin çok daha rahat organize olabildiği Orta ve Doğu Avrupa'yı eğitim için kullanmışlar.

Abone ol

Alman Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’da 27 Kasım Pazar günü yayınlanan Neo Nazilerle ilgili haber Macaristan’da büyük yankı uyandırdı.

Habere göre on ırkçı cinayette adı geçen Alman Neo Nazi çete üyeleri 1998’de Macaristan’a, 2000 yılında da Bulgaristan’a ve Çek Cumhuriyeti’ne gitmişler.

Daha sonraki yolculukları ise Güney Afrika’ya olmuş.

Gazetenin Alman makamlarına dayanarak verdiği habere göre Alman ırkçıları, aşırı milliyetçi ırkçı siyasi hareketlerin çok daha rahat organize olabildiği Orta ve Doğu Avrupa’yı eğitim için kullanmışlar.

Burada silah kullanma da olmak üzere, daha sonra Almanya’da uyguladıkları pek çok yöntem üzerinde deneyim kazanmışlar.

Alman ırkçılarının Macaristan’da silah talimi yapmış olmaları ihtimali Budapeşte’de yankı uyandırsa da, bu henüz konuda yapılmış resmi bir açıklama yok.

Irkçı çete Türklere yönelik cinayetlerin çoğunu İsviçre’den temin edilen Çek Cumhuriyeti imalatı bir silahla gerçekleştirmişti.

Haber Alman ırkçılarının, Orta ve Doğu Avrupa’da yasal denetimlerin ve ırkçılara yönelik istihbaratın daha az olması nedeniyle dikkatlerini bu bölgeye çevirdiklerini vurguluyor.

Alman gazetesi, Orta ve Doğu Avrupa’da özellikle son zamanlarda güç kazanan ırkçı milliyetçi harekelerle Alman Neo Nazilerinin arasındaki ciddi ve kaygı verici ilişkilere dikkat çekiyor.