BIST 9.929
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.440,09
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu'ndan Esad'a son ihtar!

Davutoğlu, Esad yönetimini Libya'daki gibi dış müdahale konusunda uyardı!

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de siviller öldürülürken ve Suriye rejimi masum halka artan dozda zulüm uygularken Türkiye'nin ve Arap Birliği'nin buna sessiz kalmasının beklenemeyeceğini söyledi.

Davutoğlu, Arap Dışişleri Bakanları toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, birliğin Suriye ile ilgili olarak aldığı kararları ve tedbirleri Türkiye'nin desteklediğini ifade etti.

TÜRKİYE İLE ARAP BİRLİĞİ AYNI GÖRÜŞTE

Bu konuda Arap Birliği ile Türkiye arasında tam bir mutabakat olduğunu dile getiren Davutoğlu, Arap Birliği'nin aldığı kararlar ve tedbirlerle Türkiye'nin düşündüğü tedbirler arasında paralellik olduğunu vurguladı.

Bir gazetecinin "Arap Birliği konuyu BM'ye götürürse sizin tutumunuz ne olur" sorusuna Davutoğlu, "Arap Birliği'nin bu konuda alacağı kararı destekleriz" cevabını verdi.

SURİYE İÇİN YAPTIRIMLAR KAPIDA!

Arap Birliği toplantısından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve ilgili bakanları arayarak konuyu istişare ettiklerini belirten Davutoğlu, Suriye'ye yönelik tedbirlerin önümüzdeki günlerde atılacak adımlarla daha da netleşeceğini açıkladı.

Gözümüzün önünde insanların öldürülmesine kayıtsız ve sessiz kalamayız diyen Davutoğlu, meselenin bölgede geliştirilen bir inisiyatif içinde dış müdahale olmaksızın çözülmesinin önemine işaret etti.

ESAD YÖNETİMİNE MÜDAHALE UYARISI

Davutoğlu, "Umarız Suriye yönetimi mesajımızı anlar ve sorun ailemizin içinde çözülür. Daha önce Irak'la Libya'da yaşanan acılar (dış müdahale) Suriye'de yaşanmaz" diye konuştu.

Davutoğlu, Arap Birliği toplantısından önce de Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casım ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile ayrı ayrı kısa süre bir araya geldi.