BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.455,76
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi vururuz tehtidine cevap!

İran askeri yetkilisinin Türkiye'yi vururuz sözleri Bakan İsmet Yılmaz'a soruldu...

Abone ol

İran Hava Kuvvetleri komutanının savaş olursa Türkiye'deki radar üstlerini vuracağız sözleri Türkiye'de büyük yankı uyandırdı! Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, komutanın açıklamalarının İran'daki siyasiler tarafından da teyit edilmesi gerektiğini ifade ederek, böyle olması halinde Türkiye'nin gereken cevabı vereceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere karayolu ile Sivas'ın Gemerek İlçesi'ne geldi. Partililerce karşılanan Bakan Yılmaz ilk olarak Yeniçubuk beldesinde AK Parti belde teşkilatının olağan kongresine katıldı.

2023 hedefleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yılmaz, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmaları gerektiğini söyledi.

İRAN'IN AÇIKLAMALARI

Öğlen yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, İran Hava Kuvvetleri komutanının İran'a yapılacak bir saldırı karşısında ilk olarak Türkiye'deki radar üstlerini vuracackalı yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, şöyle konuştu:

"İran'ın siyasi yetkilileri bir açıklama yapsınlar. Bizde bunun üstüne bir değerlendirme yaparız. Basından duyupta bizde onun üzerine bir değerlendirme yaparsak, Türkiye'nin Milli Savunma Bakanı böyle bir demeç vermiş derler. Siyasi olarak bunun bir teyidini alalım ondan sonra gereken cevabı veririz."

PEŞİNDE İNDİRİM YOK

Bedelli askerlik yasasında 30 bin lira olanbedelin peşin ödenirse 25 bin TL olacağı yönündeki iddialar sorulan Yılmaz şunları söyledi:

"Öyle bir şey yok. Yaş konusunda da herhangi bir değişiklik yok. Aynen komisyondan geçtiği gibi, meclise gidecek. Son söz milletvekillerine aittir. Muhakkak Meclis Genel Kurulu'nda karar verilir. O ayrı konudur. Komisyondan geçtiği şekilde biz onun arkasında olacağız."

"ÇÜRÜK RAPORU ALANLARDA YARARLANACAK"

Bakan Yılmaz, çürük raporu alanların da bedelli askerlikten yararlanma talepleriyle ilgili soru üzerine de bu konuda çalışma yapıldığını söyledi. Taş atan çocuklarla ilgili yapılan düzenlemeyi örnek veren Bakan Yılmaz, bu düzenlemeden Hırant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın da yararlanma durumunun ortaya çıktığını belirtti. Aynı durumun bu düzenlemede de yaşanmaması için hassas davrandıklarını ifade etti. Bakan Yılmaz şöyle devam etti:

"Bir düzenleme yapıyorsunuz. Bu düzenlemeyi yaptığınızda bazen kastettiğinizin dışarısındakilere de etkisi oluyor. Bir ara taş atan çocuklar ile ilgili düzenleme yapıldı ama bu düzenlemeden Hırant Dink'in cinayet zanlısıda yararlandı. Bizim amacımız bu değildi ama oda yararlandı. Bir düzenleme yaparken şahsa göre yapılmıyor. Arkadaşlar bu konu ile alakı bir çalışma yapacak. Bizim tam ifade etmek istediğimizi yasaya tam olarak dökebilirler ise bir teklif getirecekler. Daha henüz böyle bir teklif gelmedi. "dedi.