BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kutsal emanetler açılıyor

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi'nde kutsal emanetler bölümü yarın açılıyor.

Abone ol

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesinde bulunan Hazreti Muhammed'e ait ''sakal-ı şerif, saç-ı şerif''in de yer aldığı kutsal emanetler bölümü Ramazan nedeniyle yarın ziyarete açılacak.

İstanbul Vakıflar Bölge Müdür Vekili Adnan Ertem yaptığı yazılı açıklamada, müdürlüğe bağlı İstanbul Bayezit Meydanı'ndaki 2. Bayezit Medresesi'nde yer alan dünyanın ve Türkiye'nin tek ''Hat Müzesi'' olan Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesindeki kutsal emanetler bölümünün yarın ziyarete açılacağını bildirdi.

Ertem, Ramazan nedeniyle açılacak bölümde, Hazreti Muhammed'e ait ''Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif, kabir toprakları, Zıbın-ı saadet ve Kuşağı saadet''in yanı sıra, ''Kabe kapısı örtüsü, Kabe iç örtüsü, Makam-ı İbrahim Örtüsü, Mekke, Medine, Mina, Müzdefile konulu minyatürler ve yağlı boya resim, Sultan 3. Ahmet ve Sultan 2. Mahmut ile Sami efendinin ve İbrahim Nesefe'nin hat yazıları ile Laleli Camisi'nin şamdanlarının da yer aldığını kaydetti.

Kutsal Emanetler Bölümünün ziyarete 1955 yılı Ramazan ayında başlandığını ifade eden Ertem, yerli ziyaretçilerin pazartesi günleri dışında 09.30-16.30 saatleri arasında bu bölümü ücretsiz gezebilecekleri bildirildi.