BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Olay rektörün ses kaydını DİNLEYİN

Rektör Emin Alıcı olay sözlerini inkar etti. Ancak ANKA Ajansı ses kaydını yayınladı.

Abone ol

SES KAYDINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN 

Emin Alıcı, “Matbaayı Müslüman olmayanlar kullandı. Keşke o zamanlar Anadolu Müslüman olmasaydı” sözlerini yalanladı. Ama ses kaydı dün birçok internet sitesinde yayınlandı.

İzmir'de üniversitesinin yeni akademik yıl açılışını yapacağı gün, bir toplantıda söylediği “Keşke Anadolu Müslüman olmasaydı” sözleriyle tepki çeken Rektör Emin Alıcı, dün bu sözleri inkar etti. VATAN’ın “Olmadı Rektör Bey” başlığıyla manşete taşıdığı Alıcı, pek çok internet sitesinde yayınlanan teyp kaydına rağmen “Tümüyle uyduruk. Ben Anadolu’nun diniyle imanıyla ilgili hiçbir şey söylemedim” dedi. Alıcı, ısrarla “Toplantıya katılan 75 kişiye sormanız yeterli. Yok, ben böyle bir şey söylemedim. Söylemiş olsam söylerim. Ses cihazı da yok” diye konuştu. Ancak rektörün konuşmasına ait ses kaydı, dün birçok internet sitesinde yayınlandı.

‘BURASI ÖZGÜR ÜLKE’
Gazetecilerin VATAN’ın haberinde yer alan, “Ben Hıristiyanım ve bu sözler Papa’nın Müslümanlar’a sarfettiği sözler kadar etkili olur ve sonuçları da benim için kötü olur” sözlerini hatırlattığı Prof. Dr. Alıcı, bu sözlerin de ilave olduğunu iddia etti. Prof. Dr. Alıcı, niye böyle bir ilaveye gerek duyulsun, sorusu üzerine ise; “Şu anda toplum linç psikolojisi içerisinde, ondan dolayı” yanıtını verdi.

Rektör Emin Alıcı, eşinin Süryani olmadığını, Müslüman olduğunu belirtirken kendisiyle iglili ise bilgi vermedi: “Toplantı tümüyle Anadolu aydınlanmasıyla ilgiliydi. Burası laik bir ülke, herkes her istediğini söyleyebilir. Özgür bir ülke. Ben size ne olduğunuzu soruyor muyum? Beni de ilgilendirmiyor üstelik. Bir insanın inançlarının sorgulanmasını doğru bulmuyorum.” Prof. Dr. Alıcı, siyasete atılacağı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, rektörün sözleriyle ilgili “Son derece talihsiz bir beyan. Kamu vicdanını rahatsız etmiştir” derken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ise Emin Alıcı’yı istifaya çağırdı.

Haber: Nesrin Coşkun
Kaynak: www.vatanim.com.tr