BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  GÜNCEL

Siirtte bir PKKlı yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'te bir PKK üyesinin silahsız olarak yakalandığını açıkladı

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında 3 gün önce düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL üyesi 1 teröristin silahsız olarak yakalandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer verilen açıklamalarda, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Seyrek Mahallesi'nde dün sabah saat 09.30'da icra edilen operasyon sırasında, terör örgütü mensuplarına ait basma düzenekli olduğu değerlendirilen patlayıcı bir maddenin tespit edilerek, etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Güvenlik kuvvetlerinin dün sabah 07.45'te Şırnak-Şenoba kara yolu üzerinde icra ettiği yol ve mayın kontrolü esnasında ise daha önceden terör örgütü mensuplarınca döşendiği tahmin edilen, el telsizi düzenekli el yapımı patlayıcının tespit edildiği ifade edilen açıklamada, bu sırada patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatıldığı kaydedildi.

Patlama sonrasında herhangi bir can kaybının olmadığı belirtilen açıklamada, patlayıcının telsizle kumanda edildiği değerlendirilen bölgeye operasyon yapıldığı bildirildi. Diğer bir açıklamada da, Yüksekova-Merkez-Güngör Mahallesinde bulunan elektrik trafosunun yanındaki boş arazide iki gün önce yapılan aramada 4 adet savunma tipi el bombası, 1 adet anti-personel RPG-7 mühimmatının ele geçirilerek, imha edildiği belirtildi.

-1 TERÖRİST YAKALANDI-

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bir başka açıklamada ise alınan bir duyum üzerine Siirt'in Pervari ilçesi Gökçekoru Köyü Kurik Mezrasına 25 Eylül Pazartesi günü saat 05.30 sıralarında operasyon icra edildiği, operasyonda, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL üyesi 1 teröristin silahsız olarak yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, yakalanan terör örgütü üyesinin adli makamlara teslim edildiği kaydedildi.