BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Küre ilk festivalini kutlayacak

Kastamonu'nun Küre ilçesinde 3-4 Temmuz 2010 tarihlerinde kutlanılacak olan 1. Küre Kilim Festivalini kapsamında futbol turnuvası düzenlendi.

Abone ol

Küre ilçesinde ilk kez kutlanılacak olan Küre Kilim Festivali kapsamında futbol turnuvası düzenlendi. Festival için Kürelilerin en çok yaşadığı İstanbul Zeytinburnu ve Küre'de Halı Saha Futbol Turnuvası düzenlendi.

Küre'de esnafların ve halkın oluşturduğu 2 grupta 13 takım karşılaşma yapacak. İstanbul'da yaşayan Kürelilerin yaptığı Halı Saha Futbol Turnuvası Zeytinburnu Çırpıcı stadında yapılacak.

Çırpıcı halı saha tesislerinde birinci gelenler ile Küre'de yapılan karşılaşmalarda birinci gelenler 3-4 Temmuz'da Süper Kupa karşılaşması yapacak. Galip gelen 1. Küre Kilim Festivali Halı Saha Turnuvası Süper Kupası'nı alacak.

Ayrıca İstanbul ve Küre'de oynanan maçlarda 2. olanlar arasında yapılacak karşılaşmada galip gelen Belediye Kupası'nı alacak. Festivalin birinci gününde Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülcan Kara sahne alacak. Ayrıca, Kastamonu Valiliği'nin organizesi ile Türk Sanat Müziği korosu Kürelilerin karşısına çıkacak.

Festivalin ikinci günü halı sahalarda yapılacak karşılaşmalar sonunda galip gelenlere Süper Kupa ve Belediye Kupası verilecek.

Küre Belediyesi halk pazarı alanında yapılacak festivalde akşam saat 20.00 sonra Kastamonulu sanatçı Hasan Yılmaz sahne alacak.