BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,68
ALTIN 2.394,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çorlu'da hasat sezonu başladı

Çorlu'da, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte yollara çıkan biçerdöverler zaman zaman trafiği tehlikeye düşürüyor.

Abone ol

Hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte karayollarına çıkan traktör ve biçerdöverler diğer sürücüleri tehlikeye düşürüyor.

Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde karayollarında seyir halinde olan traktör ve biçerdöverlerinde denetlenmesi gerektiğini belirten araç sürücüleri; "1 Haziran itibariyle çocuklara bile çocuk koltuğu zorunluluğu getirdiler. Kanunlar çıkarılıyor ama denetlenmiyor.

Trafiğin en hareketli olduğu saatlerde iki şeridi kaplayan biçerdöver tüm sürücüleri tehlikeye düşürüyor. Ne bir uyarıcı ışığı var ne de gece havanın kararmasıyla birlikte yanan sinyalizasyonları var.

Bu dönemde işlerinin hareketli ve zor olduğunu biliyoruz ancak diğer sürücüleri de tehlikeye düşürmenin bir anlamı yok. Polis ekiplerinin denetimlerini daha fazla sıklaştırmasını ve trafikte tehlike saçanlara göz yumulmamasını istiyoruz" diye konuştu.

"Karayolunda giderken trafik kurallarına uyun diyen" uzmanlar ise; "Trafik kanunumuza göre traktör kullanacakların F, biçerdöver kullanacakların G sınıfı sürücü belgeleri bulunmalıdır. Traktör ve biçerdöverin şehir içi ve şehir dışı azami hızı 20 km/saat olmalıdır.

Biçerdöverlerde, traktörler gibi kolayca devrilebilir. O nedenle engebeli arazilerde yavaş kullanılmalı ve şehir içi ve şehir dışı yollarda fark edilebilir şekilde sinyalizasyonlarının yanması gerekmektedir" dedi.