BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,67
ALTIN 2.392,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğretmenler bu soruya evet diyemedi

Nevşehir'de görev yapan bin öğretmen üzerinde yapılan anket uygulamasında öğretmenlerin yaz tatili yapamadıkları sonucuna ulaşıldı.

Abone ol

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nin bin öğretmen üzerinde uygulamış olduğu ankette sorulan "Yaz Tatilini Bir Tatil Bölgesinde Geçirmeyi Planlıyor Musunuz ?" sorusuna 775 öğretmen olumsuz yanıt verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Nevşehir ilinde uyguladığımız bu anket çalışmasına bin öğretmen katılmıştır. Ankette görüş belirten 775 öğretmen yaz tatilini bir tatil bölgesinde geçirmeyi planlamadığını belirtirken, sadece 225 öğretmen yaz tatilini bir tatil bölgesinde geçirmeyi planladığını belirtmiştir. Oransal bazda anketi incelediğimizde öğretmenlerin yüzde 77'si tatil bölgesinde tatil geçirmeyi hayal olarak görmüştür" dedi.

Uğur; " Anketten böylesine bir sonuç çıkması hiç şaşırtıcı değildir çünkü ülkemizde öğretmenlerin maddi imkanlarının alt seviyelerde olduğu ve maddi imkansızlıklar yüzünden ay sonunu dahi getiremediğini hepimiz biliyoruz. Umarız ki ülkemizi yöneten hükümetler öğretmenlerin maddi ve sosyal hakları üzerinde daha mantıksal çalışmalar ve iyileştirmeler yaparak ülkemizin geleceğini yetiştiren öğretmenlere tatil haklarını verebilirler" diye konuştu.