BIST 11.017
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.508,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Moda Tasarımı öğrencilerden muhteşem final

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarımı Bölümü mezuniyeti muhteşem bir defileyle noktaladı.

Abone ol

20 koleksiyonda yer alan toplam 95 parça, ünlü mankenler tarafından sunuldu. Defilede ayrıca İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden 3 balerinin muhteşem gösterisi dikkat çekti.

Doğu’m Yüzümüzü güneşin doğduğu yere çevirip, doğudan bir “yeni” doğurmak sloganıyla defilenin konseptini hazırlayan Moda Tasarımı Bölümü, defilede, hem tasarımcının Doğu’ya bakışını hem de doğumu tasvir etti.

Defilede sunulan Berrin Gönen yönetiminde hazırlanan 20 koleksiyon, tasarımcıların kendi doğularından yeni bir yaklaşım, umut ve gelecek doğurmaları ile gerçekleşti. Tasarımcılardan bazıları Türkiye’den izler taşırken bazıları da Uzakdoğu temasıyla dikkat çekti. Çıkış noktaları farklı da olsa, koleksiyonların ortak özelliği otantik, unutulmaya yüz tutmuş el işçilikleri ve zanaatı yeniden yüceltmeleri oldu.

Öğrenciler defile sırasında sadece akademisyenler değil, profesyoneller tarafından da değerlendirildi. Öğrencilere not verecek jüri üyeleri arasında ünlü tasarımcı, Bora Aksu, Hatice Gökçe ve Vogue dergisi artistik direktörü Andrew Foxall da yer aldı. Defileye İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve bine yakın davetli katıldı.

Defilenin açılış konuşmasını yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, şu an inşaatı devam eden Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin 20 Ekim 2010’da, saat 20.10’da açılışının yapılacağını müjdeledi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Futbol sahasında Başak Gürsoy tarafından sahnelenen defilede, Türkiye’nin en başarılı mankenleri arasında yer alan Ece Sükan, Özge Ulusoy, Merve Karan başarılı sunumlarıyla beğeni topladı.

Defilede ayrıca Pınar Çınar, Didem Soydan, , Begüm Yılmaz, Alona Kıral, Merve Sarı, Buse Işık, Mine Postacı, Duygu Akdeniz, Ezgi Tuyuran, Melis Emirsoy, Coşku Hatipoğlu, Bürde Aslan, Ergin Dolunay, Asuman Arifoğlu, Serkan Tan, Burak Gacemer, Öner Bölükbaşı, Ali Altan, Ediz Karınca, Serhat Altıkardeş podyumda yer aldı.