BIST 10.614
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.432,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Göreme Belediyesi 80. yılını kutluyor

Göreme Belediyesi kuruluşunun 80. yılında bir çok etkinliğe ev sahipliğe yaparak kutlama yapacak.

Abone ol

1930 yılında belediye olan Göreme, kuruluşunun 80. yılında bir çok etkinliğe ev sahipliğe yapacak.

16 Haziran tarihinde Göreme Amfi Tiyatroda mistik müzik sanatçısı Latif Bolat'ın konseri ile başlayacak olan etkinlikler değişik programları da kapsayarak dört gün boyunca devam edecek. 17 Haziran tarihinde Göreme İlköğretim Okulunun mezuniyet töreni yapılacak.

18 ve 19 Haziran tarihlerinde ise 41 il ile 46 takımın katılacağı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Göreme Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, Gençlik Merkezleri Arası 13-17 Yaş Türk Halk Oyunları Final Yarışması etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Etkinlikler boyunca yoğun katılım beklediklerini ifade eden Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Göreme'nin spor alanında, mükemmel bir dokuya sahip olduğunu belirtti.

Geleneksel oyunlarla beraber uluslar arası spor dallarında da Göreme'nin bir cazibe merkezi olduğunu dikkat çeken Başkan Cingil, ilerleyen zamanlarda Göreme'nin değişik spor faaliyetlerine de ev sahipliği yapacağını dile getirdi.

Başkan Cingil ayrıca Göreme'nin kuruluşunun 80. yılını da yapılacak olan bu etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi. 80. yıl etkinliklerinin yıl boyunca periyodik aralıklarla, farklı etkinliklerle kutlayacaklarının altını çizen Cingil, Göreme'nin etkinliklerle dolu bir yıl geçireceğini de sözlerine ekledi.