BIST 10.636
DOLAR 32,26
EURO 35,05
ALTIN 2.427,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzon'un yeni transferi geldi

Trabzonspor'un yeni transferi Polonyalı savunma oyuncusu Arkadiusz Glowacki İstanbul'a geldi.

Abone ol

Bordo-mavili takımın, Polonya'nın Wisla Krakow takımından transfer ettiği 32 yaşındaki savunma oyuncusu Arkadiusz Glowacki, Türk Hava Yolları'nın Viyana'dan kalkan uçağıyla akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na geldi.

Polonyalı oyuncuyu havalimanında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener karşıladı. Havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulunan Bordo-mavili takımın yeni transferi Arkadiusz Glowacki, Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu belirterek, basının gösterdiği yoğun ilgiye şaşırdığını söyledi.

Glowacki, Trabzonspor'u tanıdığını ve takip ettiğini ifade ederek, "Trabzonspor'un daha önce maçlarını takip ediyordum. Aldığı sonuçları, maçlarda kimlerin gol attığına bakıyordum. Gelmeden önce Trabzonspor'un eski futbolcusu Miroslav Szymkowiak'dan bilgi aldım. Kendisi bana Trabzonspor'un çok büyük bir camia olduğunu ve Trabzonspor'un teklifini kabul etmemi söyledi" dedi.

Polonyalı savunma oyuncusu futbol tarzının sorulması üzerine, "Kendim hakkımda konuşmayı pek sevmiyorum. Onun için sahaya çıktığım zaman herkes nasıl bir futbolcu olduğumu görecektir" diye konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ise yeni transferin Trabzonspor camiasına hayırlı olmasını dileyerek, "Yeni futbolcumuza 'hoş geldin' demek için buraya geldim. Umarım takıma faydalı olacaktır. Yaklaşık 3 aydır bu transfer üzerinde çalışıyoruz. İzleme komitemiz futbolcumuzu izliyordu. Hocamızın verdiği rapor doğrultusunda transferi gerçekleştirdik. Oyuncuyla 3 yıllık anlaşma sağladık. Oyuncumuzun bonservisi için Polonya kulübüne 900 bin Euro, oyuncumuza ise yıllık 600 bin Euro ödeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Şener, bundan başka transfer yapıp yapmayacakları sorusuna, "Taraftara şirin gözükmek için transfer yapamayız. Ama ancak hocamızın verdiği raporlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Bütçemize göre oyuncu bulursak kadromuza katarız" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un yeni transferi Arkadiusz Glowacki, gece geç saatlerde İstanbul'dan kalkan uçakla Trabzon'a gidecek. Polonyalı oyuncu yarın kendisini 3 yıllığına Trabzonspor'a bağlayan sözleşmeye imza atacak.