BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  GÜNCEL

Türkiye için sınıfta kaldı

Avrupa Şampiyonası'nı derslerine tercih eden milli atlet Merve Aydın, Spor Akademisi'ndeki sınavlara giremediği için sınıfta kalmış oldu

Abone ol

İki sene önce Dünya Gençler Şampiyonası'nda 800 metrede gümüş madalya kazanan ve geleceğin Süreyya Ayhan'ı olarak gösterilen milli atlet Merve Aydın, sınıfta kaldı! Marmara Üniversitesi Spor Akademisi'nde 2'nci sınıfta okuyan Aydın, Avrupa Milletler Kupası ve Avrupa Şampiyonası hazırlıkları nedeniyle hem derslere hem de finallere giremedi.

20 yaşındaki atlet, 12 dersi veremediği için sınıfta kaldı. Süreyya Ayhan'ın 800 metrede 2.00.64'lük derecesini 2008 yılında 2.00.33'e taşıyarak Türkiye rekorunu kıran Merve Aydın, Ayyıldızlı formanın derslerinden daha önemli olduğunu söyledi.

Enka Spor Kulubü'nün milli atleti, "Kamplar nedeniyle çoğu zaman okula gidemedim. Sene sonunda finallere katılamadım. Sağlık olsun; benim için ay-yıldızlı forma daha önemli. Ülkemi en iyi şekilde Avrupa'da temsil etmek ve kürsüye çıkmak istiyorum. Ailem, antrenörüm ve kulübümün bana verdiği destekle ileride daha da iyi olacağım. Kendime inanıyor ve güveniyorum" ifadesini kullandı.

AVRUPA'DA PİSTE ÇIKACAK

Merve Aydın, bu hafta Macaristan'da piste çıkacak ve Avrupa Milletler Kupası'nda madalya için koşacak. Aydın, 27 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında İspanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda ay-yıldızlı formayla yarışacak.

PEKİN'DE ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ

2008 Pekin Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden Merve Aydın, geçen yıl Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'na katılmış ve Türkiye'ye döndükten sonra rahatsızlanmıştı. H1N1 virüsü kapan milli atlet, domuz gribini yenerek tekrar pistlere dönmüştü.