BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.505,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bombalı aracı canlı bomba patlatacaktı

İzmir'de, bir otomobilde yakalanan patlamaya hazır bomba ile ilgili detaylar ortaya çıkıyor.

Abone ol

İzmir'in Buca ilçesinde, bir restaurantın otoparkında bir otomobilin LPG tankında patlamaya hazır 50 kilogram patlayıcı ele geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan BDP Buca İlçe Başkanı Aslan K.'nın (47) tutuklanması ve M.K. ile E.Y.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasından sonra İzmir'e korku saran bomba ile ilgili tüm detaylarda ortaya çıkmaya başladı.

Ele geçirilen patlayıcının kriminal laboratuvarında incelemesi sürerken, patlayıcının bulunduğu otomobilde incelemeler bitti. Yapılan incelemeler sonucu otomobilde bombayı patlatmak için bir düzeneğin hazırlandığı belirlendi.

Patlayıcı içinde bulunduğu LPG tankına bağlı düzeneğin ateşleme düğmesinin de şoför mahallinde bulunduğu belirtildi. Uzmanlar, böyle bir düzeneğin hazırlanması bombalı saldırıyı canlı bomba tarafından gerçekleştirileceğini gösterdiğini belirtti.

Firarda bulunan bombacı Hakan K.'nın büyük ihtimalle canlı bomba olacağını belirten yetkililer, "Hakan K., hedef seçtiği yere otomobil ile girip ateşleme düğmesine basacaktı. Bunun için kırsal kesimde eğitim aldı. Eldeki deliller bunu gösteriyor" dedi.

Bombayı kendisinin ihbar ettiğini ve oğlunun 11 yıldır örgütün dağ kadrosunda olduğunu yeni öğrendiğini iddia eden BDP Buca İlçe Başkanı Aslan K.'nın, bombanın İzmir'e getirilişini bizzat organize ettiği, park halindeki otomobilin iki kez yanına gidip kontrol ettiğinin kamera görüntüleri ve otomobilde bulunan parmak izleri ile de kesinlik kazandığı belirtildi.