BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

GOP'ta evlilik eğitimi hız kesmiyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin, “Evliliğin Püf Noktaları” ana başlığı altında başlattığı “Evlilik Eğitimi Seminerleri sürüyor.

Abone ol

Seminerlerde, aile içi iletişimsizliğin aşılması , boşanmanın önüne geçilmesi ,sorunlu ailelerde mutluğun çözüm yolları ve yeni aile kuracak çiftlere evlilikteki püf noktaları, İmaj ve İletişim Uzmanı İnci Yeşilyurt’un verdiği eğitimle öğretiliyor.

Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de kadın olduğunun bilinciyle yola çıkan Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin başlattığı evlilik seminerleri sürüyor. Bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk ve eğitim projelerine bir yenisini daha ekleyen Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği seminerin Haziran Ayı toplantısı dün GOP Belediyesi Evlendirme salonunda gerçekleşti. Büyük rağbet gösteren seminerin bu ayki bölümünde boşanmanın önüne geçilmesi, çiftlerin sorunsuz bir aile yaşantısı için dikkat etmesi gereken hususlar, aile içi iletişimsizliğin aşılması ve yeni aile kuracak çiftlere evlilikteki püf noktalar İmaj ve İletişim Uzmanı İnci Yeşilyurt tarafından anlatıldı.

İnci Yeşilyurt’un çiftlerin birbirlerini çok iyi tanımadan yaptıkları evliliklerin, ilgisizlik, sorumsuzluk, kıskançlık, çocuk nedeniyle yaşanan anlaşmazlıklarla bitme noktasına geldiğini oysa alınacak basit önlemlerle bu sorunun aşılabileceğini belirterek, “Bugün bir çok ailenin çatırdaması gerçeğinin altında aile içi iletişimsizlik başı çekiyor. Sağlıklı bir aile içi iletişimle bir çok önemli sorunun önüne geçilebilir. Öncelikle çiftlerin birbirlerine gösterecekleri karşılıklı anlayış, yaşanan sorunlara birlikte çözüm bulma gibi ortak ve uyumlu davranışlarla beklenmeyen boşanmaların önüne geçilebilir.’’dedi. Yeşilyurt, evlilikte en önemli kurallar arasında sevgi, saygı, fedakarlık, ilgi ve anlayışın geldiğini belirtiyor.

Yaklaşık 3 saat süren evlilik eğitimlerinde şu konu başlıkları işleniyor ;

Evliliğin tanımı ve olmazsa olmazları
Eş seçiminde dikkat edilmesi gerekenler
Evlilik öncesi yapılacaklar

Eş ile iletişim kurarken gözden kaçanlar ve yapılması gerekenler
Eşler arası problemleri çözme
Aldatıldığınızda yapmanız gerekenler
Gelin-Kaynana Problemi
Ekonomik durum bozulunca eşler arasında iletişim nasıl olmalıdır
Aşkı canlı tutmanın yolları.