BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.505,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Berhan Şimşek yüksekten uçtu

CHP'deki Gürsel Tekin krizinden sonra ara formülle İstanbul İl Başkanlığına atanan sinema sanatçısı Berhan Şimşek İstanbul'dan milletvekili çıkarma hedefini açıkladı ve Erdoğan'ı seçtirmeyeceklerini iddia etti

Abone ol

CHP İstanbul'un yeni il başkanı Berhan Şimşek, hedeflerinin İstanbul'dan 41 milletvekili çıkarmak olduğunu belirtti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kast ederek, "Kendi ismiyle hitap edilmesinden rahatsız olan Recep Bey'i milletvekili seçtirmeyeceğiz" dedi.

Dün CHP MYK'da alınan kararla Gürsel Tekin'in yerine İstanbul'a il başkanı olarak atanan sinema sanatçısı Berhan Şimşek, bireysel değil kurumsal siyaset yapacaklarını belirtti. Habertürk gazetesine konuşan Şimşek, İstanbul'daki hedeflerini açıkladı ve Başbakan Erdoğan'ı İstanbul'da milletvekili seçtirmeyeceklerini söyledi.

HEDEF 41 VEKİL VE ERDOĞAN'I SEÇTİRMEMEK

Şimşek şunları kaydetti: "Gürsel Tekin'i veya bir başka arkadaşı yok saymak gibi şansımız ve lüksümüz yok. Tekin görevini başarılıyla yürüttü, kendisinden yararlanacağız. 'Kral öldü, yaşasın yeni kral' anlayışı içerisinden olmayacağız. Hepimiz bu partinin dergâhına odun taşıyacağız. Hedefimiz İstanbul'da 41 milletvekili çıkarmak. Bunun için 41 kere maşallah diyorum. Kendi ismiyle hitap edilmesinden rahatsız olan Recep Bey'i milletvekili seçtirmeyeceğiz."