BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti 'Recep Bey'in cevabını buldu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a 'Recep Bey' şeklindeki ifadesine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz 'Kemal Efendi' ifadesi ile cevap verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''CHP Genel Başkanı nasıl 'Recep Bey' ifadesini küçültücü bulmuyor ise biz de 'efendi' tabirini küçültücü bulmuyoruz'' dedi.

Kapusuz, yaptığı yazılı açıklamada, ''Türkiye Buluşmaları Erzurum Toplantısı''nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu nezakete davet eden açıklamalarına, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce tarafından bir cevap verildiğini belirtti.

''CHP'nin verdiği cevabın niteliğine bakıldığında bile kendilerinin nezakete davet eden uyarı dolu açıklamasının ne kadar yerinde olduğunun anlaşılacağını'' ifade eden Kapusuz, şunları kaydetti:

''Görülen o dur ki bizim açıklamamız CHP'de büyük rahatsızlığa neden olmuştur. Öyle ki siyasi etik ve adap kuralları göz ardı edilmiş, bunun da ötesinde hakarete varan beyanlarla siyasi nezaket kuralları da yerle bir olmuştur.

CHP'nin verdiği cevaba her ne kadar kendini yeni yönetime ispat amacı taşıyan yeni bir grup başkanvekilinin heyecanlı çıkışları olarak baksak da ana muhalefet partisi konumundaki CHP'nin daha siyasi nezaket kurallarını zorlayan bu açıklamasına cevap verme zorunluluğunun hasıl olduğu düşünülmektedir.

Öncelikle, Muharrem İnce'nin açıklamasında sayın Başbakanımıza yönelik dile getirdiği iddiaların tamamı 2007 seçimleri öncesinde de yine ana muhalefet partisi olan CHP tarafından beyan edilmiştir, yeni bir şey yoktur ve bu iddiaların cevabını hem yetkililerimiz hem de halkımız en güzel şekilde sandıkta vermiştir. AK Parti yönetimi olarak kul hakkı, hak ve adalet konusu bizim vazgeçilmez ilkemizdir.

Ama bu taze grup başkanvekilinin öfkesi, bizim 'Kemal Efendi' hitabımızın CHP'nin yeni yönetimini çok rahatsız ettiğinin tezahürüdür. Şunu ifade etmek isteriz ki bizim hiçbir parti ile ya da hiçbir siyasetçi ile şahsi sorunumuz yoktur. CHP Genel Başkanı nasıl 'Recep Bey' ifadesini küçültücü bulmuyor ise biz de 'efendi' tabirini küçültücü bulmuyoruz.''

AK Parti'nin, siyaset kurumuna ve siyasetçiye itibarını teslim eden bir parti olduğunu belirten Kapusuz, ''AK Parti iktidarı ile birlikte siyaset kurumu itibar kazanmıştır. Erzurum'daki çağrımız Kılıçdaroğlu'nun siyaseti seviyesizleştirmemesine ve milletin teveccühüne mazhar olmuş siyasetçilere karşı müstehzi ifadeler kullanmamasına yöneliktir. Ancak görülen odur ki yarası olan gocunmaktadır'' dedi.

Kapusuz, açıklamasında, şu görüşleri dile getirdi:

''CHP'deki saldırgan siyaset anlayışı Kemal Kılıçdaroğlu döneminde de maalesef devam etmektedir. Kongre günü Ecevit'in kasketini takıp çıkanların, şapkası düştü kelleri görüldü.

Bunun yanı sıra CHP'nin taze grup başkanvekili yapmış olduğu açıklamada hala insanların yaşam tarzları giyim kuşamları ile uğraşmaktan saldırgan ve kısır siyaset anlayışından kurtulamamış ve şahsıma yönelik kabul edilemez ithamlarda bulunarak sakalımızdan bile intikam almaya çalışmıştır.

Bizim siyaset düsturumuz, halka hizmeti Hakka hizmet olarak kabul etmektedir. Bu düsturda görev istenmez, görev verilir ve hiçbir zaman verilen görevi küçümsemeden elden gelenin en iyisi en güzeli yapılmaya çalışılır. Biz de hiçbir dönemde makam, mevki hırsı peşinde koşmadan bu düsturda hizmet vermeye, siyaset üretmeye çalışanlardanız, siyasi yaşantımız bunun ispatı mahiyetindedir.

Siyaset rekabet zemininde ana nezaketle yapılır. Bırakalım siyaset dünyasını, toplumsal yaşamda bile gereken nezaket ve zarafetten yoksun olan bu tavrın ana muhalefet partisi CHP'ye yakışmadığını bir kez daha vurguluyor ve bu tavrın halkımız tarafından da hoş karşılanmadığını ifade etmek istiyorum.''