BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.386,01
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Erdoğan'ı bu sözlerle korudu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'ı bu sözlerle korudu...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında "özgürce suç işleyen bölücülük, İmralı canisinin resimlerini taşıyarak “‘Meclisi basarız, Erdoğan'ı asarız’, ‘Kana kan, seninleyiz Öcalan’” diyebilmişlerdir.Milliyetçi Hareket olarak, siyasi fikirlerine ne kadar karşı olursak olalım, bu ülkenin Başbakan’ına bu sözleri söyleyenlerin hakkından gelmek, muhatapları sussa bile bizim boynumuzun borcu olsun" diye konuştu...

Bahçeli'nin hedefinde yine açılım vardı:

Başbakan’ın sanatçıları, yazarları, edebiyatçıları, sinemacıları, şarkıcıları, sporcuları ikna çabaları da sonuç vermemiş, oluşturulmak istenen cephe bir türlü gerçekleştirilememiş, nafile toplantılardan hükümetin istediği netice bugüne kadar çıkmamıştır.

Yıllardır ulaşamadığı siyasal hedeflerine AKP anayasası ile erişme umudu artan terör örgütü ise hükümetin yumuşak karnını bulmuştur.

İMRALI CANİSİ İLE CELAL AMCASI

Abdullah Öcalan'a 'İmralı canisi' Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'yi ise 'Celal Amcası' olarak niteleyen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

İmralı Canisi’nin, hükümetle PKK arasındaki görüşmelerden çekildiğini açıklamasıyla kabaran eylemlerde terörü dizginlemesi için bu katilden hükümetin ricacı olmasını istemesi beklenmektedir.

Bunun gerçekleşmesi ile birlikte kanlı terörün aktörleri yine aynı karede buluşacak, İmralı canisi, küresel katiller, açılımın Başbakanı ve AKP zihniyetinin Mesut Abi’si ile Celal Amcası, aile fotoğrafında yerlerini bir bir alacaklardır. Geçen haftaki buluşma bunun ilk aşamasıdır.

ABD'DEN HESAP SORULMALADIR

Terörün bugün geldiği noktada ABD'nin de payı olduğunu belirten Bahçeli, hesap sorulması gerektiğini savundu:

Yani bugün, yaşadığımız bütün eylemlerin hesabının sorulacağı öncelikli adres peşmerge reisi Barzani, bu zatın bulunduğu Irak Devleti ve ile Irak’ın işgalcisi Amerika Birleşik Devletleri olmalıdır.

Ancak işin ilginç yanı, son günlerde artan terörün kaynağı ve terör örgütünün arkasındaki güçler hakkında hükümet tarafından yapılan yorumlar ve uyandırılmak istenen çağrışımlardır.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından diğer satır başlıkları:

ERDOĞAN AİLE ALBÜMÜNE İYİ BAKSIN

Başbakan, Irak’taki zulmün sorumlularının kim olduğuna dair cevabı arıyorsa, bizim ona tavsiyemiz küresel güçlerle beraber çektirdiği aile fotoğraflarından birine kanlı albümlerinden çıkartıp bakmasıdır.

Bu fotoğraf karelerinde mutlaka kendisini de görecek ve deliğe süpürmeyin diye yalvaran arkadaşlarını da, ilişkilerimiz mükemmel diyen hükümet üyelerini de, hedeflerimiz aynı diyen danışmanlarını da tanıyacaktır.

Ancak, Başbakan Erdoğan bu sözleri söylemekte hayli geç kalmıştır. Zira geride hayatını kaybetmiş, zulüm görmüş bir milyon Müslüman’ın vebali, hesabı ve hakkı vardır.

Ama her şeye rağmen yanlışın neresinden dönülürse kar olacaktır.

HÜKÜMET KENDİ İÇİNDE TUTARLI

Bu konudaki tartışmalarda dile getirilen eksen kaymasından kasıt şayet hükümetin İran’a karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden çıkacak karara verdiği “hayır” cevabı ise bize göre bu haksız bir itham olacaktır. Zira hükümetin İran kararı kendi içinde tutarlıdır.

Ancak burada dikkatimizi çeken nokta, Başbakan Erdoğan’ın verdiği hayır kararı değil, bu kararın gerekçelerini bir suçluluk duygusu içinde oylamanın yapılacağı gece, diğer ülke yöneticilerini arayarak ikna ve izaha çalışmış olmasıdır.

Nitekim, “eksen kayması” iddialarının hükümette neden olduğu panik hali, Başbakan ve hükümetini de aşarak eski dışişleri bakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanına da sirayet etmiş ve bahse konu bir kaymanın olmadığı konusunda telaşlı bir izah yolu izlenmiştir.

ERDOĞAN'IN ÇİFTÇİYE BAKIŞI

Başbakan Erdoğan’a göre çiftçinin gözünü ancak toprak doyurur. Ve çiftçimizin anasını yanına alıp arkasına bakmadan gitmekten başka bir çaresi yoktur.

Türk çiftçisinin sorunlarını dile getirmesini ‘artistlik’ olarak gören Başbakan’ın, kime, neye ve hangi vasıtalarla hizmet ettiği bizim tarafımızdan bunca senenin arkasından bariz olarak anlaşılmıştır.

Türk çiftçisine ‘lan’ diye hitap eden Başbakan Erdoğan’ın, Irak’ta bir milyonu aşan Müslüman kanı dökmüş ABD’ye karşı da son derece saygılı, çekingen, suspus olduğu da bilinen bir gerçektir.

SEÇİM HARMAN YERİ OLACAK

Tarlasında, sıcağın altında dua ederek ekmeğinin peşinden koşan dertli çiftçimiz, inanıyorum ki sandıkta da AKP’yi arkasından süründürecektir.

Fındığı dalda kalan, çayı para etmeyen, pamuğu çürüyen, ayçiçeği solan, pancarı kuruyan; arpası, buğdayı, çavdarı zarar eden Türk çiftçisinin; siyasetin harman yeri olan sandıkta AKP’ye gereken dersi vereceği günler çok yakındır. Ve çiftçimiz bunun için sabırsızlanmaktadır.