BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hisseli mülkiyetler tapuya geçiriliyor

Osmaniye Belediyesi ile Kadastro Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle hisseli olan mülkiyetler tapulu hale getirilecek.

Abone ol

Gebeli, Ahmet Yesevi ve Mevlana Mahallesi’nde yer alan 136 bin 821 metrekare alandaki hisseli mülkiyetlerin tapuya geçirilmesine ilişkin Osmaniye Belediyesi ile Kadastro Müdürlüğü arasındaki çalışma protokolü Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı.

Törende konuşan Kadastro Müdürü Mustafa Yıldız protokolün hayırlı olmasını dileyerek çalışmanın teknik kısmı hakkında bilgi verdi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise konuşmasında hisseli mülkiyetlerin müstakil tapuya geçirilmesinin düzenli kentleşmenin bir gereği olduğunu belirterek, amaçlarının çarpık yapılaşmanın önüne geçmek olduğunu söyledi.

Kara, Kadastro Müdürlüğü ile yapılacak çalışma sonucunda hisseli mülkiyetleri bulunan hak sahiplerine müstakil tapularının dağıtılacağını bildirdi.

Başkan Kara, 2011 yılının ilk çeyreğinde çalışma yapılan alanlarda müstakil tapuları vatandaşlara dağıtmayı amaçladıklarını ifade ederek çalışmanın belediyeye maliyetinin 80 bin TL tutarında olduğunu sözlerine ekledi.