BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,55
ALTIN 2.380,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara polisinden çete operasyonu

Ankara polisinin suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda, aralarında polis ve zabıta memurların da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda; Yenimahalle ve Keçiören'de zorla para toplayan bir şebeke tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda şebekenin elebaşı Ferhat B. ile aralarında zabıta müdür yardımcısı Hüseyin Y., yapı denetim müdürü Yüksel B., polis memurları Hakan Y. ile Nevzat T.'nin de olduğu 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 6 zabıta memurunun da bulunduğu kaydedildi.

Zanlıların kendilerini polis ve zabıta olarak tanıttıkları, seyyar satıcılardan ve pazar esnafından zorla para topladıkları, hafriyatçılardan yasak yerlere döküm yapmalarına müsaade ederek çıkar sağladıkları tespit edildi. Şebekenin dinleme programı yükledikleri cep telefonlarını hediye ederek bazı kişileri yasal olmayan yollardan dinledikleri anlaşıldı. Şebekenin ayrıca izinsiz tarihi eser kazısı yaptıkları da tespit edildi. Şebekenin ayrıca, çek-senet tahsilatı yaptıkları, hacizli araçlar temin ederek "ikiz araç" yapmak suretiyle sahte ruhsat ve plaka düzenledikleri de belirlendi.

Şüphelilerle birlikte 6 tabanca, 1 el bombası, 10 jammer, dinleme aygıtı tarayıcısı, dinleme programı yüklemeye müsait cep telefonları, çok sayıda başkasına ait kimlik fotokopileri, sahte ruhsatlar, 8 el telsizi, kalaşnikof mermileri, polis ve zabıta kimlikleri 4 bilgisayar kasası, 2 laptop bilgisayar ve 2 adet ikiz plakaya ait ruhsat ele geçirildi.

Şebekenin kimleri dinlediklerinin ele geçirilen bilgisayarların yapılan incelemelerin ardından belirleneceği bildirildi. Polis sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.