BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.440,13
HABER /  GÜNCEL

Komutan Baydemiri ayağıyla itti

DTP bu yıl da 23 Nisan kutlamalarına katılmadı. Diyarbakır'dan gelen görüntüler ise askerin tavrını açıkça ortaya koydu.

Abone ol

23 Nisan törenine DTP'li Baydemir katılmazken, Baydemir'in yerini gösteren tabelayı Korgeneral Arslan ayağı ile iterek kaldırttı. Baydemir ise Arslan'ın hareketinin büyük bir anlam taşıdığını iddia etti. 

Diyarbakır'da yapılan Valilik temsilinin ardından Anıt Park'ta, bomba uzmanı köpekler tarafından yapılan arama sonrası çelenk törenine geçildi. Çelenk törenine Vali Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Rasim Arslan katılırken Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DTP'liler törene katılmadı.

Törene katılmayan Baydemir'in duracağı yeri gösteren tabelayı 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Rasim Arslan ayağı ile iterek kaldırttıktan sonra çelenk törenine geçildi.

Yapılan çelenk töreni sırasında Vali Mutlu'nun korumasının suikastlere karşı kullanılan 'Bond' tipi çanta ile tören alanında bulunması dikkat çekti. Yapılan törenin ardından törene katılan askerler marşlar eşliğinde Diyarbakır sokaklarında yürüyüş yaparlarken, "Ne mutlu Türküm diyene, Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde tempo tuttular.

BAYDEMİR PAŞA İÇİN NELER
SÖYLEDİ. AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

23 Nisan törenlerine katılmadığı için 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan tarafından isminin yazıldığı levhayı ayağı ile itmesine Baydemir yanıt verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Her şeyden önce ülkede demokratik tahammül kültürünün gelişmesi lazım. Genel merkezimizin 23 Nisan etkinliklerine katılmama kararını ciddiyetle ve cesaretle irdelemek lazım. Bunun çok anlamlı ve çok ciddi bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Bu ülkeyi yönetenlerin egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise, milletin iradesine saygı duyması gerekir. Milletin ortaya çıkarttığı temsiliyete kim olursa olsun, yetkisi ne olursa olsun hürmetle yaklaşması gerekiyor. Eğer milletin egemenliğine kayıtsız şartsız tahammül gösterilmezse o mülk, o adalet duygusu zarar görür. Bugün ülkemizin yaşadığı tablo da bunun delaleti, bunun işaretidir" şeklinde konuştu.

"GERİLLA" DEDİ

Baydemir, "Bugün çocuklarımız ve partili arkadaşlarımız cezaevinde. Halkın iradesi hiçe sayılmaktadır. Düşüncesini açıkladığı için cezaevine girmiştir. 'Asker, polis, sivil ve gerilla yaşamını yitirmesin' demek, bu ülkede barış olsun demek suç ise ben bu suçu işlemeye devam edeceğim" dedi.