BIST 10.238
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.408,72
HABER /  GÜNCEL

Y soyadlı vekile cinayet suçlaması

Albay Rıdvan Özden cinayetiyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Cinayetin nasıl işlendiğini bilen bir kişinin konuşması dinlendi.

Abone ol

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında yeniden gündeme gelen ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın özel yetkili savcıya havale ettiği Albay Rıdvan Özden suikastıyla ilgili şok bir iddia daha gündeme geldi. Yüksekova Çetesi soruşturması kapsamında tutuklanan bir kişinin ailesine ‘Y. soyadlı milletvekiline gidin, sözlerini tutmazsa Rıdvan Özden’i nasıl öldürttüğünü anlatırım’ dediği ve bunun teknik takibe takıldığı iddia edildi.

DİNLEMEYİ YAPAN KİŞİ

Gazeteci Nevzat Çiçek tarafından yazılan ‘İtirafçı- Karanlık dönemin tetikçileri’ isimli kitapta, Rıdvan Özden cinayeti ile ilgili daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan yeni bir iddiaya yer verildi. Çiçek, kitabında halen görevde olan ancak ‘kızak’ bölümde görevini sürdüren ve T. rumuzuyla bahsettiği bir emniyet görevlisinin verdiği bilgilerden yola çıkarak şok ayrıntılar verdi. Yüksekova Çetesi cezaevine konulduktan sonra, çetenin bağlantılarının takibi için, Midyat Cezaevi’nde cezaevi müdürünün odası dahil bir dinleme ve teknik takip yapıldı. İşte o teknik takibi yapanlardan biri olan emniyetçi T.’nin şok iddiaları:

ALBAY NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Emniyet Midyat Cezaevi Müdürü’nün odasını dinliyordu. Çünkü suçun devam ettiğini ve uyuşturucunun buradan sevk ve idaresinin yapıldığını düşünüyorlardı. Emniyet güçleri, çetenin burada, özellikle cezaevi müdürünün odasından yaptığı telefon görüşmelerini ve diğer görüşmeleri kayıt altına alıyorlardı. Bu dinlemelerin birinde polis memurları içerideki bir mahkûmun (itirafçı da olabilir) ailesiyle yaptığı telefon görüşmesine kilitlendi. Çünkü bu kişi, telefonda konuştuğu kişiye soyadı ‘Y’ ile başlayan milletvekiline gitmelerini ve milletvekilinin kendisine verdiği sözleri tutmasını hatırlatmalarını istiyor. Ailesi söylenenleri dinlerken cezaevinde yatan kişi sinirlenerek ‘Söyleyin o p....e, kafamı kızdırmasın yoksa Rıdvan Özden’i bize nasıl öldürttüğünü açıklarım’ tehdidinde bulunuyor.

NEDEN ŞİMDİ KONUŞTU

Şimdiye kadar neden konuşmadığını da açıklayan emniyet görevlisi T, ‘O dönemde benim yapabileceğim tek şey, raporu ‘yukarıya iletmek’ oldu. Ancak şimdi Ergenekon Soruşturması’nı yürüten Savcı Zekeriya Öz’ün Rıdvan Özden cinayeti dosyasını istemesi üzerine, bildiklerimi anlatmaya karar verdim’ dedi.

EŞİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR:
"KATİLİ İ.Y'YE VİLLA VERİLDİ"

[PAGE]


Mardin İl Jandarma Alay Komutanı iken faili meçhul bir cinayete kurban giden Albay Rıdvan Özden’in eşi Tomris Özden çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu:

TETİKÇİSİNE VİLLA VERİLDİ

Albay Özden’i Zeki kod adlı İ.Y.’nin öldürdüğünü anlatan Tomris Özden ‘İ.Y.’yi eşimin yardımcısı Binbaşı C.K. tetikçi olarak kullandı. C.K. uyuşturucu, haraç gibi işlere karışmıştı. Eşim bu kirli işleri öğrenince, sürekli yanında bulunan İ.Y. isimli tetikçiye eşimi öldürttü. Eşimin cenazesini almak için Mardin’e gittiğimde İ.Y. bana eşlik etti. PKK itirafçıları Murat İpek ve Murat Demir, daha sonra bu kişinin kocamı öldüren kişi olduğunu söyledi. Eşimi öldüren kişi, meğer yanımdaymış. Kısa boylu, elmacık kemikleri çıkık, sapsarı bir adamdı. Emekli olan C.K.’ya şimdi Fenerbahçe’de bir villa verildiğini duydum’ diye konuştu.

ÇANTASI SIR OLDU

Eşinin yanından ayırmadığı kahverengi bir çantası olduğunu anlatan Tomris Özden ‘İçinde anıları, günlüğü, fihristi, notları ve kırmızı kaplı ajandası vardı. Emekli olduğunda notlarını kitap yapacaktı. Şifresini bir tek ben biliyordum. ‘Ölüm kalım var, bu şifreyi sen de bil’ demişti. Ölümünden 15 gün öncesine dek çanta evde duruyordu. Ancak, ‘Ben öldükten sonra hırsız gibi eve girerler, çantayı alırlar’ diyerek çantayı götürdü. ‘Ben ölürsem, başıma bir iş gelirse, çantayı al ve içindekileri evin altında yak, sen de fazla deşme’ demişti. O çanta, eşimin ölümünden sonra sır oldu’ dedi.