BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  POLİTİKA

İşte kabinenin yeni isimleri!

Başbakan Erdoğan'ın kabine değişikliği listesini son haline getirdi. Çankaya'ya çıkmaya hazırlanıyor. İşte kulislere sızan bilgiler;

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Seçimden bu yana beklenen kabine değişikliği her an gerçekleşebilir. Başbakan Erdoğan'ın hazırlıklarının sonuna geldiği öğrenildi. Erdoğan'ın kabine ve parti dengelerini gözeten bir liste hazırladığı bu nedenle kamuoyunun beklediği tarihten sapan kabine değişiliğinin bugün-yarın gerçekleşebileceği öğrenildi.

LİSTE ÇANKAYA'YA ÇIKACAK
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Sofya gezisi öncesinde Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkarak genel seçimlere kadar ülkeye yönetecek kabinenin listesini onaylatacağı bildirildi. Ancak liste yetişmezse Gül'ün dönüşü beklenecek.Bu sabah liste onayı için Çankaya'ya çıkması beklenen Erdoğan'ın, dün TBMM'de 23 Nisan kabul töreni sonrasında makam odasına geçerek bir dizi görüşme yaptığı görüldü. Erdoğan, listeyi Çankaya'ya onaylattıktan sonra hafta sonu bakanlıklarda görev devir teslim işlemlerinin tamamlanacağı ve pazartesi yeni kabine ile Başbakan'ın bir araya gelebileceği de bildirildi.

KOLTUĞU GARANTİ İSİMLER

Erdoğan, Cemil Çiçek, Zafer Çağlayan, Zafer Üskül başta olmak üzere bir çok partili ve bakan ile Meclis'teki makam odasında istişare yaptı. Dün gece de 23 Nisan resepsiyonu sonrasında yine iştişareler devam etti. Kulislere sızan bilgilere göre Hayati Yazıcı (Adalet'e kaydırılabilir) ve Binali Yıldırım'ın (Yerini koruyor) koltuğu garanti. Bu iki isim dışında kalan tüm bakanların değişiklik beklentisi içerisinde olduğu gözlendi.


BAKAN OLABİLECEK İSİMLER

Saffet Kaya (Ekonomi Bakanlığı) , Kemal Yardımcı (Su ve Denizcilik), Nevzat Pakdil, Reha Çamuroğlu (Devlet Bakanı), Ömer Çelik (Devlet Bakanı-Spor), Dengir Mir Mehmet Fırat (Devlet Bakanı), Mehmet Sağlam (Milli Eğitim), Nihat Ergün, Burhan Kuzu (Adalet -Devlet Bakanı), Mustafa Açıkalın (Maliye), Necdet Budak (Tarım) gibi isimler bakan olabilecek isimler arasında sayılıyor. İki yeni bayan bakan beklentisi var. Nur Sena Memecan ve Ayşenur Bahçekapılı isimleri öne çıkıyor. Ayrıca sekiz milyon engelli düşünülerek sürpriz bir şekilde görme özürlü Lokman Ayva'nın bakan yapılarak bir ilkin gerçekleşebileceği konuşuluyor.

KABİNE DIŞI KALACAK OLAN İSİMLER

Murat Başesgioğlu, Hüseyin Çelik, Kemal Unakıtan, Mehmet Şimşek, Mehdi Eker, Ali Babacan, Nimet Çubukçu gibi isimlerin kabine dışı kalabileceği diğer bakanların bir çoğunun yerinin değişebileceği bazı bakanlıkların bölünerek (Kültür ve Turizm, Tarım ve Köy İşleri, Çevre ve Orman, Bayındırlık ve İmar)  Su Bakanlığı, İmar Bakanlığı, Bilim ve Gelecek Bakanlığı gibi yeni bakanlıklar oluşturulacağı da gelen bilgiler arasında.