BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  POLİTİKA

Baydemir kendisini itene ne dedi?

Osman Baydemir 23 Nisan törenlerinde komutanın, isminin yazılı olduğu plakayı ayağıyla itmesine cevap verdi.

Abone ol

23 Nisan törenlerine katılmadığı için 2. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan tarafından isminin yazıldığı levhayı ayağı ile itmesine Baydemir yanıt verdi.

MİLLETİN İRADESİNE SAYGI DUYULMALI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Her şeyden önce ülkede demokratik tahammül kültürünün gelişmesi lazım. Genel merkezimizin 23 Nisan etkinliklerine katılmama kararını ciddiyetle ve cesaretle irdelemek lazım. Bunun çok anlamlı ve çok ciddi bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Bu ülkeyi yönetenlerin egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise, milletin iradesine saygı duyması gerekir. Milletin ortaya çıkarttığı temsiliyete kim olursa olsun, yetkisi ne olursa olsun hürmetle yaklaşması gerekiyor. Eğer milletin egemenliğine kayıtsız şartsız tahammül gösterilmezse o mülk, o adalet duygusu zarar görür. Bugün ülkemizin yaşadığı tablo da bunun delaleti, bunun işaretidir" şeklinde konuştu.

"GERİLLA" DEDİ

Baydemir, "Bugün çocuklarımız ve partili arkadaşlarımız cezaevinde. Halkın iradesi hiçe sayılmaktadır. Düşüncesini açıkladığı için cezaevine girmiştir. 'Asker, polis, sivil ve gerilla yaşamını yitirmesin' demek, bu ülkede barış olsun demek suç ise ben bu suçu işlemeye devam edeceğim" dedi.