BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  POLİTİKA

Koçaka ihraç yolu

Erdoğan'a Kasımpaşalı diyen ve yetkilerini devretmesini isteyen Koçak'a ihraç yolu gözüktü.

Abone ol

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak'ın tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilmesini kararlaştırdı. Alınan bilgiye göre, dün akşam Başbakan ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan MYK'da, Koçak'ın durumu da gündeme geldi.

Toplantıda, Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak'ın, son zamanlardaki açıklamaları, eleştirileri ve tutumunun  ''parti disiplini'' ile bağdaşmadığı gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevki istendi.

Görüşmelerin ardından Koçak'ın tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilmesi kararlaştırıldı. Mahmut Koçak, son dönemde partisi ve Hükümete yönelik eleştirileri ile öne çıkmıştı.

Afyonkarahisar milletvekili Mahmut Koçak, Başbakan Erdoğan"ın son zamanlarda çok gergin olduğunu belirtmiş ve "Bütün sorunlar Başbakan"ın önünde toplanırsa gelinen nokta bu olur. Kasımpaşalı kültürüyle yetişmiş olabilir. Ama her seferinde o şekilde davranması olmuyor" demişti.