BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt 2 gün ile kurtardı

Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı 2 gün ile kurtuluyor.

Abone ol

Ağustos'ta Yüksek Askeri Şura'da tayin ve terfi heyecanı yaşanacak. Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Başkanı olacak. 1 Eylül'de 65'inci doğum gününü kutlayacak olan Büyükanıt, iki gün erken doğsaydı emekliye ayrılacaktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde tayin ve terfi heyecanı başladı. Ön çalışmaları yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ), 1-4 Ağustos tarihlerinde toplanacak. YAŞ'ta, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri yaş haddinden emekliye ayrılacak.

65 YAŞ SINIRINA TAKILMADI

Özkök'ün emekli olmasıyla birlikte bu göreve, teammüller gereği Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt gelecek. 2008 yılına kadar Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütecek olan Büyükanıt'ın terfisi, kendisine aynı zamanda doğum günü hediyesi olacak. YAŞ kanunlarına göre kuvvet komutanları 65, genelkurmay başkanları 67 yaşında emekli oluyor. 1 Eylül 1940 doğumlu Büyükanıt, terfilerin geçerli olduğu tarih olan 30 Ağustos'ta 65 yaşını doldurmamış olacak. Büyükanıt, eğer birkaç gün önce doğmuş olsaydı, 65 yaşını dolduracak ve emekliye ayrılacaktı.

Kara Kuvvetleri'ne Başbuğ geliyor

BÜYÜKANIT'ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ayrılmasıyla bu göreve teammüllere göre 1. Ordu Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral İlker Başbuğ gelecek. Başbuğ'un yerine ise Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner'in getirilmesi bekleniyor. YAŞ'ta ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı'na atama yapılacak. En güçlü adaylar ise 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ile 3. Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney.

ATAMALAR TAMAMLANDI

ÖNCEKİ hafta içinde belli olan tayinlerde yer değişikliği yapılan subay ve astsubaylar, en geç temmuz ayının sonuna kadar yeni görevlerine başlayacak. Yapılan değişiklik çerçevesinde, Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Deniz Kurmay Albay Erdal Dinçer, Marmanis-Aksaz'da bulunan Deniz Üssü'ne atandı.

Haber: Mutlu Çölgeçen
Kaynak: www.aksam.com.tr